Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Českom otriasla vražda trojmesačného bábätka: Boli to tichí a nekonfliktní susedia, DETAILY strašnej tragédie

Zobraziť galériu (2)

LIBEREC – Kriminálna polícia z českého Liberca vyšetruje smrť trojmesačného bábätka. Podľa dostupných informácii by páchateľom mal byť otec dieťaťa. V osudný deň sa údajne v dome konala oslava a susedia počuli plač dieťaťa.

Dom, v ktorom sa odohrala obrovská tragédia, sa nachádza v pokojnej ulici vo vilovej štvrti. Susedia sa zdôverili, že na obed počuli plač dieťaťa cez otvorený balkón. Nikto ale nevie, čo sa v osudný deň stalo. „Polícia nám nechce nič povedať. Iba tvrdia, že to bolo škaredé,“ povedala pre českú redakciu CNN Prima News žena žijúca v okolí.

Dvaja fanúšikovia futbalu sa po úvodnom zápase dopustili diváckeho násilia (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Podľa dostupných informácií malo v dome žiť až deväť nájomníkov ukrajinského pôvodu. Susedia s nimi nemali žiadnu zlú skúsenosť, niektorí povedali, že ich takmer nebolo ani počuť. Isté, že bábätko bolo poranené. O aký rozsah išlo alebo čo sa mohlo odohrať, zostáva pred susedmi zahalené rrúškom tajomstva. Záchranári sa pokúšali v sanitke ho oživiť, no žiaľ, dieťa zraneniam podľahlo. Informáciu potvrdil aj hovorca krajskej zdravotníckej záchrannej služby Michael Georgiev: „Môžem potvrdiť, že sme zasahovali v prípade úmrtia maloletej osoby.“

Hovorca libereckej polície Vojtěch Robovský potvrdil,že sa zaoberajú násilným trestným činom na maloletej osobe. "K prípadu prišlo 8. júla. Krátko po incidente sme na mieste činu zadržali podozrivú osobu, ktorá čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Zároveň sme podali návrh na vzatie do väzby,“ dodal. Páchateľovi v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až do výšky 20 rokov.

Viac o téme: LiberecVraždaPolícia čr
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu