Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

FOTO Pred sirotincom sa objavila záhadná schránka: Keď ju otvorili policajti, neverili svojim očiam

(Zdroj: Facebook/Krosno 112)

VARŠAVA - Pred detským domovom v obci Dlugie na juhovýchode Poľska sa objavila kovová schránka, omotaná reťazou a opatrená zámkom na číselný kód. Zo sirotinca radšej zavolali políciu. Vo vnútri schránky ale objavila sladkosti a bankovky v celkovej hodnote 100 000 zlotých (asi 23 000 eur), informovala dnes televízia TVN 24 na svojom webe.

Najťažší pretek na Považí s charitatívnou myšlienkou (archívne video) 

Najťažší pretek na Považí s charitatívnou myšlienkou (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Zamestnanec detského domova si v sobotu o siedmej ráno všimol nielen skrinku, ale aj odchádzajúce osoby. Nebolo jasné, či to bol muž alebo žena, každopádne táto osoba nereagovala na pokusy o nadviazanie kontaktu. "Prosím, nebojte sa. Balík je dar. Nie je to nič nebezpečné," uisťoval odkaz zanechaný na debničke.

 

Dziś mam bardzo milutki i empatyczny news 🤗 Pod pewien dom dziecka w Długiem (Podkarpackie) anonimowy darczyńca...

Posted by ℕ𝕖𝕦𝕣𝕠𝕒𝕥𝕪𝕡𝕠𝕨𝕒 on Sunday, July 2, 2023

Zamestnanci ale radšej nález ohlásili polícii a tá na miesto dorazila aj s pyrotechnikmi, ktorí nález skontrolovali. Medzitým riaditeľka sirotinca telefonicky dostala kód na otvorenie zámku: štyri sedmičky. Kód správne fungoval a po otvorení, ktoré radšej vykonal policajt, sa ukázalo, že schránka je plná sladkostí a bankoviek.

 

W środku między innymi 100 tysięcy złotych.

Posted by TVN24 on Sunday, July 2, 2023

Totožnosť štedrého darcu či darkyne zostáva tajomstvom. Detský domov sa chystá uložiť peniaze na účet v banke hneď, ako sa v pondelok otvorí. To bude zároveň príležitosť overiť pravosť bankoviek. Zatiaľ sa k daru nevyjadruje. Polícia potvrdila, že táto udalosť sa naozaj stala. Po darcovi nepátra ani nevykonáva ďalšie úkony v tejto veci. 

Viac o téme: PeniazeDarDetský domovSladkostiPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu