Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ukrajinské sily začali masívnu ofenzívu na východe krajiny: Boje pokračujú aj na juhu

Ukrajinský vojak gestikuluje počas streľby na ruské pozície na frontovej línii v Záporožskej oblasti na Ukrajine
Ukrajinský vojak gestikuluje počas streľby na ruské pozície na frontovej línii v Záporožskej oblasti na Ukrajine (Zdroj: SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky)

KYJEV - Ukrajinské sily dnes v rovnakej chvíli začali ofenzívne operácie hneď na niekoľkých úsekoch frontu na východe krajiny, oznámila podľa webu Ukrajinska pravda námestníčka ministra obrany Hanna Maljarová. Vo všetkých smeroch podľa nej dokázali kyjevskí vojaci postúpiť. Tvrdé boje ďalej pokračujú tiež na južnej časti frontu, kde sa ruské sily za cenu výrazných strát na ľudskej sile, zbraniach i technike snažia zastaviť ukrajinské útočné akcie, doplnila námestníčka.

Ukrajinská ofenzíva a ruské snahy zabrániť protivníkovi v postupe na okupované územie dnes ale bola zatienená vzburou súkromnej Wagnerovej vojenskej skupiny Jevgenija Prigožina. Jeho bojovníci opustili ukrajinské územie, obsadili Rostov na Done na juhu Ruskej federácie a kolóny sa teraz podľa médií blížia k ruskému hlavnému mestu.

Podľa Maljarovej dnes ukrajinské jednotky zaznamenali postup pri Orichive, Bachmute či Bohdanivke. Naopak ruské pokusy o útoky pri Kupjansku, Lymane či Marjinky vraj úspech opäť nemali.

Viac o téme: útok RuskoVladimir PutinUkrajinaVolodymyr ZelenskyjVojna na UkrajinaUkrajinská ofenzíva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu