Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dianie na fronte nie je protiofenzíva, ale druh prípravnej operácie, tvrdí Reznikov

Olexij Reznikov
Olexij Reznikov (Zdroj: SITA/AP Photo/Mykola Tymchenko)

MOSKVA/KYJEV - Generálny štáb ukrajinskej armády hlási za posledných 24 hodín viac ako 20 bojových operácií na troch hlavných frontoch v smere na mestá Lyman, Bachmut a Marjinka, informovala v nedeľu britská stanica BBC.

Ukrajinská strana podľa BBC tvrdí, že ruská diverzná a prieskumná skupina sa pokúsila preniknúť cez ukrajinskú hranicu do Sumskej oblasti, pričom však nebola úspešná. Mínometné a delostrelecké ostreľovanie bolo zaznamenané v Sumskej, Černihivskej i Charkovskej oblasti, doplnil generálny štáb ukrajinskej armády. Ruská strana sa k týmto informáciám nevyjadrila. BBC pripomenula, že vo vojnových podmienkach nie je schopná tieto informácie promptne potvrdiť.

Predtým ukrajinský minister obrany Olexij Reznikov v rozhovore pre Fox News povedal, že to, čo sa deje na fronte, nemožno označovať za ukrajinskú protiofenzívu. Aktivity ukrajinskej armády označil za istý "druh prípravnej operácie" a poznamenal, že Rusko vybudovalo silné obranné línie. Ruské ministerstvo obrany medzičasom v nedeľu uviedlo, že jeho jednotky úspešne odrazili početné protiútoky ukrajinských ozbrojených síl na východnej a strednej Ukrajine - na územiach okupovaných ruskými silami.

Viac o téme: VojnaRuskoUkrajinaProtiofenzívaOlexij Reznikov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu