Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poplach v obľúbenom letovisku: Rybárov vystrašil obrovský žralok! VIDEO obludy, nič podobné ešte nevideli

Pri pobreží Malorky sa objavil vzácny druh žraloka
Pri pobreží Malorky sa objavil vzácny druh žraloka (Zdroj: YouTube/ Toni Matas Barceló)

CAP DE FORMETOR – K skupine rybárov, ktorí sa plavili pri španielskom pobreží, vystrašil pohľad na morskú hladinu. Pomaly sa k nim blížilo monštrum, ktoré sa pohybuje väčšinou po morskom dne. Bol to pre nich šok a podobného tvora už možno nikdy neuvidia.

Pri pobreží Cap de Formetor neďaleko Puerto Pollensa na Malorke, vydesil miestnych rybárov obrovský žralok. Informuje o tom Majorca Daily Bulletin. Loď rybárov sa totiž plavila pri pobreží vyhľadávaného španielskeho letoviska, kde len niekoľko sto metrov od nej už zvyknú plávať turisti.

Vzácny druh 

Jeden z rybárov natočil žraloka na video. Predátor sa priblížil k člnu a vtedy ho bolo možné identifikovať. Malo ísť o žraloka bielohrotého, alebo útesového. Mal ploché zuby a šesť žiabier. Väčšina žralokov musí neprestajne plávať s otvorenými ústami, aby sa im okysličovali žiabre, žralok bielohrotý však dokáže aktívne prečerpávať vodu do žiabrovej dutiny, vďaka čomu môže odpočívať na morskom dne. 

Rybári sa rozhodli vypnúť motor člna, aby žralokovi neublížili. Pozorovanie tohto druhu sa považuje za veľmi nezvyčajné, pretože zvyčajne nemá tendenciu plávať na hladine. Jeho prirodzeným prostredím je morské dno. Za posledný týždeň ide už o tretie pozorovanie žraloka v blízkosti španielskeho pobrežia. 

Viac o téme: ŽralokPobrežieŠpanielskoMalorka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu