Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ďalšia morská príšera v Egypte: Potápača napadla ryba s ľudskými zubami! Šokujúce VIDEO, vystrašení dovolenkári

Ryba s ľudskými zubami sa zahryzla do dovolenkára Zobraziť galériu (2)
Ryba s ľudskými zubami sa zahryzla do dovolenkára (Zdroj: Youtube/@nypost)

SHARM EL SHEIKH - Desivé stretnutie potápača s rybou, ktorá má zuby v tvare tých ľudských, zachytila aj kamera. Šokovaný potápač kričal od bolesti a preľaknutia, pretože ryba sa ho snažila napadnúť viacnásobne. Tieto ryby sú mimoriadne agresívne, najmä ak strážia svoje vlastné hniezdo.

Slovinské hory sú nádherné, ale zradné (Zdroj: Slovenian Tourist Board)

Na videu, ktoré sa šíri sociálnymi sieťami je zrejmé, že morský tvor s vyčnievajúcimi zubami uhryzol potápača, no vystrašil aj jeho kolegov. Alex Pikul z Alabamy v USA sa potápal pri pobreží Sharm El Sheikh v Egypte, na jednej z najlepších pláži tejto krajiny. Toto miesto je mimoriadne obľúbené najmä pre svoje koralové útesy. Podľa dostupných informácií bol Alex v skupine ôsmich potápačov, ktorú viedol majiteľ spoločnosti Mar Hosted Trips, informoval denník Sun.

Ostňovcovitá ryba
Zobraziť galériu (2)
Ostňovcovitá ryba  (Zdroj: topky.sk/nh)

Skupina potápačov plávala nad hniezdom vajíčok, no neuvedomili si, že samec sa snažil svoje potomstvo iba ochrániť a zaútočil na Alexa. „Myslel som si, že je to v poriadku, chcel som odplávať za zvyškom skupiny, no v tom sa mi to zahryzlo do nohy. Myslel som si, že krvácam, a spustil som nejaké nadávky,“ dodal. Ryba patrila do čeľade rýb z radu štvorzubcotvaré alebo ostňovcovité. Majú veľmi agresívnu povahu a sú obzvlášť ochranárske najmä pri strážení svojich hniezd. Sú charakteristické pre ich väčšie zuby, ktoré pripomínajú ľudskú protézu. Žijú v plytkých pobrežných biotopoch, v tropických a subtropických vodách. Potápač utrpel iba modrinu a ranu v tvare zubov.

Viac o téme: EgyptSharm el SheikhTriggerfish
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu