Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Krvavé zábery na internete: Filmár divokej prírody o vlások prežil útok medveďa

Andreasa Kielinga napadol medveď.
Andreasa Kielinga napadol medveď. (Zdroj: Facebook/Andreas Kieling)

BERLÍN - Andreas Kieling miluje filmovanie divokej prírody. Nebezpečenstvu sa nevyhýba ani pri veľkolepých záberoch. Pred mesiacom ho uštipol prudko jedovatý had a teraz naňho zaútočil medveď.

Andreas Kieling je tvorcom filmov o divokej prírode už 30 rokov. Divákov v televízii ohromuje veľkolepými zábermi divokých zvierat. K tomu sa opakovane ocitá v nebezpečných situáciách – ako napríklad teraz: Počas nakrúcania na Kielinga zaútočil medveď a poriadne ho doriadil.

Unikátne VIDEO priamo z papule: Kameru slovenského filmára chcel zožrať ľadový medveď (Zdroj: Martin Greguš)

63-ročný muž zverejnil na Facebooku dve odstrašujúce snímky. Prvá ukazuje, že je zhrbený a sedí na zemi s prázdnym pohľadom. Kielingova tvár a blond vlasy sú pokryté krvou. Krv mu kvapká aj z rúk. Ďalšia fotografia ukazuje jeho roztrhanú bundu.

 

Bären- Angriff vor einer Woche bei Dreharbeiten über seltene Wasservögel in den Hochkarpaten! Dem Bären geht es gut,er...

Posted by Andreas Kieling on Sunday, May 14, 2023

Presné okolnosti útoku sú stále nejasné. Podľa informácií Kielinga na Facebooku k útoku medveďa došlo pred týždňom pri nakrúcaní o vzácnom vodnom vtáctve v Karpatoch. Karpaty sú 1300 km dlhé pohorie v strednej, východnej a juhovýchodnej Európe. Okrem vlkov a rysov tam žijú aj medvede hnedé. Nie je jasné, kde presne k útoku došlo.

Napriek zraneniam Kieling dokazuje, že je skutočným milovníkom zvierat. Nezdá sa, že by mal voči medveďovi zášť – práve naopak. „Medveď je v poriadku, len nasledoval svoje inštinkty,“ píše. Potom podáva správu o svojom zdravotnom stave. Jeho fanúšikovia si môžu vydýchnuť: „Už som zase v poriadku,“ dáva im najavo.

Život ohrozujúce uštipnutie hadom v Namíbii

Len pred mesiacom išlo filmárovi divokej prírody o život. V Namíbii Kielinga pohrýzla čierna mamba, ako povedal agentúre teleschau. Mamba čierna je jedným z najjedovatejších hadov v Afrike. Uhryznutie je často smrteľné. Ale Kieling mal šťastie. Had vstrekol len trochu jedu, povedal. To malo aj tak nebezpečné následky: "Ostal som paralyzovaný, takmer úplne sa mi zastavilo dýchanie. Bol som medzi životom a smrťou a manželka môjho sprievodcu mi prikladala mokré uteráky a občas mi dávala aj dýchanie z úst do úst, pretože mi hrozilo zadusenie."

Po pár dňoch mu bolo opäť lepšie. Mimochodom, bolo to jeho tretie uhryznutie hadom, povedal agentúre. Takéto skúsenosti ho nenechali na pochybách o svojej práci. "Som najchladnokrvnejší človek na západ od Rýna. Keby som nebol, zvieratá by ma vôbec neznášali, pretože by povedali: 'Ten chlap je neznesiteľný'," hovorí Kieling.

Viac o téme: HadMedveďUštipnutieFilmárútok Divoká prírodaAndreas Kieling
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu