Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žena tvrdí, že je Madeleine McCannová: Vyhrážajú sa jej smrťou, musela ujsť z Poľska

Fia Johanssonová (vľavo) vyšetruje tvrdenia Julie Wendellovej. Zobraziť galériu (4)
Fia Johanssonová (vľavo) vyšetruje tvrdenia Julie Wendellovej. (Zdroj: Instagram/persianmedium)

VARŠAVA - Poľka Julia Wendellová, ktorá si myslí, že by mohla byť Madeleine McCann, utiekla zo svojej rodnej krajiny po tom, čo sa jej niekoľkokrát vyhrážali smrťou.

Poľka, ktorá si myslí, že by mohla byť Madeleine McCannová, žije podľa súkromného detektíva po úteku z rodnej krajiny „ako iný človek“. Julia Wendellová (21) utiekla do USA po tom, čo dostala niekoľko vyhrážok smrťou a na jej hlavu bola vypísaná cena.

Pátranie po dvojročnom chlapcovi, lokalizoval ho až dron s termovíziou (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Stalo sa tak po tom, čo nazbierala viac ako jeden milión sledovateľov na už vymazanom instagramovom účte, kde zdieľala údajný dôkaz, že by mohla byť Madeleine, dievča z Leicestershire, ktoré sa stratilo na dovolenke v Portugalsku v roku 2007.

Súkromná detektívka a samozvané médium Dr. Fia Johanssonová, ktorá v minulosti pomáhala polícii v USA v prípadoch nezvestných osôb, pomohla Julii dostať sa do Štátov a skúma jej tvrdenia. Johanssonová predtým prezradila, že na Juliu sa zamerali muži vydávajúci sa za priateľov Kate a Gerryho McCannových v snahe prilákať ju do hotela.

Julia počas svojho detstva.
Zobraziť galériu (4)
Julia počas svojho detstva.  (Zdroj: Facebook/zaginieniprzedlaty)

Toto a vyhrážky smrťou boli nahlásené americkým úradom, keď pristáli. Americkí policajti vyšetrujú a obávajú sa, že sexuálni obchodníci môžu prenasledovať Juliu v snahe umlčať ju, povedala doktorka Johanssonová.

Dr. Johanssonová pre The Sun povedala: „Napriek všetkému, čím si prešla, je oveľa šťastnejšia tu v USA. Je úprimne ako iný človek. Býva so mnou v mojom dome a moja rodina ju privítala s otvorenou náručou – milujú ju. Hovorí, že je to prvýkrát, čo zažila lásku alebo sa cítila ako súčasť rodiny. A cíti sa oveľa bezpečnejšie tu v USA, odkedy sme prileteli z Poľska a nahlásili polícii všetky vyhrážky, ktoré dostala."

Julia odoslala tri vzorky DNA na forenznú analýzu, ako aj genetický test na zistenie jej pôvodu. Johanssonová, ktorá je presvedčená, že Julia bola ako dieťa prevezená do Poľska, dúfa, že výsledky predkov odhalia, z ktorej časti sveta skutočne pochádza.

Julia Wendelová
Zobraziť galériu (4)
Julia Wendelová  (Zdroj: Instagram/iammadeleinemcann)

Juliina rodina v Poľsku jej tvrdenia poprela. Podľa doktorky Johanssonovej jej mama a otec tiež zablokovali Juliino číslo a odmietli podstúpiť vlastný test DNA.

Súkromná detektívka predtým odišiel do mesta Vroclav (mesto, v ktorom Julia údajne vyrástla), kde nenašla žiadne nemocničné záznamy o Julii týkajúce sa prvých piatich rokov jej života.

Staršia fotka Julie z Poľska, ktorá tvrdí, že je zmiznutá Maddie
Zobraziť galériu (4)
Staršia fotka Julie z Poľska, ktorá tvrdí, že je zmiznutá Maddie  (Zdroj: Instagram/iammadeilinemccann)

Julia tvrdila, že si nepamätá veľké časti svojho detstva a že s ňou rodičia ani súrodenci nikdy nezaobchádzali ako s členom rodiny. Povedala tiež, že ju zneužil nemecký pedofil, ktorý sa podobal niekdajšiemu podozrivému zo zmiznutia Madeleine. V dome staršieho príbuzného vraj našla rodinnú fotografiu toho muža.

Medzi ďalšie „dôkazy“, ktoré predložila, patrí škvrna v jej oku ako Madeleine a jej mama, ktorá údajne začula, priznala, že ju „vzala“ .

Viac o téme: útekUSAPoľskoMadeleine McCannováFia JohanssonJulia Wendellová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu