Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mladá Poľka, ktorá tvrdí, že je stratená Maddie, čelí kyberšikane: Rodina ju už nechce vidieť!

Žena z Poľska tvrdí, že je zmiznutou Maddie
Žena z Poľska tvrdí, že je zmiznutou Maddie (Zdroj: Instagram/iammadeilinemccann)

VARŠAVA – Mladá žena z Poľska, presvedčená, že je stratená Madeleine (4), ktorá zmizla z izby hotela pred šestnástimi rokmi v Portugalsku bez stopy čelí obrovskej vlne kyberšikany. Po veľkom odpore zo strany verejnosti poprosila už o pomoc psychológov.

Julia Wendell (21) vyvolala u širokej verejnosti dokonca zúrivosť potom čo si na sociálnych sieťach založila účet a presviedča ľudí, že je stratené dievčatko. Tvrdí, že má pehy na rovnakom mieste ako stratené dievčatko a škvrnu v oku presne ako mala malá Maddie. Keďže sa jej tvrdenia stali naozaj virálnymi, presvedčila aj rodičov strateného dievčatka, aby spolu s ňou podstúpili test DNA a tak sa jej dohady môžu navždy potvrdiť alebo vyvrátiť.

Na slávnostnej premiére filmu Kuciak: Vražda novinára bola aj prezidentka Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Maarty)

Doktorka Fia Johanssonová poprosila verejnosť, aby mladú Juliu nešikanovali a neposielali jej nenávistné komentáre. „Duševné zdravie Julie v tejto chvíli nie je v poriadku, je tu veľa neprajníkov, veľa komentárov, ktoré prechádzajú priamo pod jej kožu. V tejto chvíli potrebuje pomoc.“ Ubezpečila širokú verejnosť, že sa jej prípadom už zaoberajú, vyšetrujú jej rodinu, jej pôvod, do akej rodiny patrila, akú školu navštevovala a všetky ďalšie podrobnosti. Bez ohľadu na to, či sa domnienky Julie potvrdia alebo vyvrátia si „zaslúži rešpekt, pretože je ľudská bytosť“, dodala.

Vyhrážky na sociálnych sieťach zašli až tak ďaleko, že jej ľudia priali smrť. Pritom v jednom z posledných rozhovorov sa Julia dokonca priznala, že čelí vlne kritiky nielen na internete ale aj zo strany vlastnej rodiny. Tá ju teraz označuje za blázna, že je zlá osoba, a jej stará mama jej dokonca povedala, že ju už nechce vidieť.  

Maddie McCannová (4) zmizla z portugalského dovolenkového strediska Praia da Luz v máji 2007, keď spala v izbe turistického komplexu, zatiaľ čo jej rodičia len niekoľko desiatok metrov ďalej večerali.

Viac o téme: KyberšikanaMadeleineMcCannMaddieJulia Wendell
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu