Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nemocnica dostala prestížnu GASTROcenu! FOTO O takýchto obedoch u nás môžeme len snívať

Belgická nemocnica získala prestížne ocenenie za jedlo
Belgická nemocnica získala prestížne ocenenie za jedlo (Zdroj: Twitter/@nypost)

BRUSEL - Nemocnica v západnom Belgicku presvedčila svojou kvalitou jedál tých najpovolanejších. Získala uznanie prestížneho francúzskeho sprievodcu reštauráciami, informovala agentúra Reuters. Pre lepšie predstavu prinášame porovnanie s tým naším slovenským, podávaným v nemocničných zariadeniach.

Nemocnica AZ Groeninge v meste Kortrijk sa stala prvým zdravotníckym zariadením v krajinách Beneluxu, ktoré získalo oficiálne uznanie Gault & Millau za kvalitu jedla, ktoré podáva svojim pacientom. Generálny riaditeľ Gault & Millau pre Belgicko, Holandsko a Luxembursko Marc Declerck uviedol, že sprievodca už viac ako desať rokov spolupracuje so zdravotníckymi zariadeniami a domovmi dôchodcov na stravovanie zamestnancov a obyvateľov.

archívne video

Má len 24 rokov a už hviezdil v najluxusnejších reštauráciách sveta: Filip varil aj pre arabského princa, skúsil zjesť ťavie oči!

Nemocnica si prizvala odborníkov z gastronomického sprievodcu, aby skontrolovali ich stravu a ponúkli rady na zlepšenie, najmä pokiaľ ide o ryby, omáčky a porcie zemiakov. Tí následne skonštatovali, že jedlo v nemocnici je na vysokej úrovni, a Declerck vyhlásil, že by niektoré z ich pokrmov rád servíroval aj u seba doma. Všeobecnou radou podľa neho je pracovať s dobrými surovinami a držať sa jednoduchých receptov. "Ľudia nechcú nevyhnutne príliš zložité veci. Nech je to zdravé, nech je to chutné.. 2000. Snažte sa pre nich variť tak, akoby ste varili pre seba," povedal. Jedlá pripravené pre pacientov sa v skutočnosti neobjavia vo výročnom sprievodcovi reštaurácií, ale pre rok 2023 dostali oficiálny certifikát spoločnosti Gault & Millau.

Pre porovnanie vám ponúkame obľúbený profil na sociálnej sieti a fotogalériu nemocničného jedla, ktoré je podavané v slovenských nemocniciach. 

Viac o téme: OcenenieNemocnicaBruselBelgickoNemocničná strava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu