Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Násilná smrť matky so synčekom v českých horách: Polícia prípad odložila! TOTO je dôvod

(Zdroj: Facebook/ Policie české republiky )

PRAHA – Česko vstúpilo do Nového roka tragédiou nevídaných rozmerov. V horskom stredisku Pec pod Sněžkou bolo po niekoľkých dňoch pátrania nájdené telo mladej matky spolu s jej synčekom a na dôvažok všetko nasvedčovalo tomu, že išlo o vraždu a samovraždu. Polícia začala prípad riešiť, teraz oznámila, že ho odložila.

Štyridsaťročná žena a jej trojročný syn boli nezvestní od piatka 30. decembra 2022. Polícia informovala, že žena pravdepodobne odišla autom do Pece pod Sněžkou do penziónu U Sochorů. Tam sa ubytovala 25. decembra a mala tam byť do 30. decembra. Bezpečnostná kamera ich zachytila 28. decembra v okolí prestupnej stanice lanovky na Ružovej hore. To, že sú nezvestní, nahlásil partner ženy a otec chlapčeka. 

Archívne video: Pátracia akcia po žene a jej malom synčekovi skončila tragicky

Pátracia akcia po žene a jej malom synčekovi sa skončila tragicky (Zdroj: Týdenník policie, Horská záchranná služba)

Avšak nielen Janin partner sa obrátil na políciu, ale aj majiteľka penziónu. Tá sa totiž s Janou nemohla spojiť od 27. decembra a jej izba bola zamknutá, no auto parkovalo pred penziónom. Po matke so synom pátrali stovky ľudí. Žiaľ, 2. januára boli ich mŕtve telá nájdené v lese. Chlapček mal byť uškrtený a žena obesená. Polícia prípad začala vyšetrovať ako vraždu s následnou samovraždou.

Niekoľko týždňov po tragédii však česká polícia oznámila, že prípad je odložený. „Tento týždeň vrchný komisár Krajského riaditeľstva polície Královéhradeckého kraja ukončil vyšetrovanie prípadu obzvlášť závažného zločinu vraždy s následnou samovraždou z konca roku 2022, ku ktorému došlo v Krkonošiach tým, že ho odložil. Trestné stíhanie nemožno začať proti osobe, ktorá zomrela,“ citoval blesk.cz policajnú hovorkyňu Šárku Pižlovú.

Viac o téme: MatkaČeskoVraždaSynSamovraždaPolícia Pec pod Sněžkou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu