Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Snehová kalamita v Česku: Na diaľnici D1 havaroval kamión, tvoria sa obrovské kolóny!

(Zdroj: Policie České republiky)

PRAHA – Dopravu v Českej republike komplikujú už od skorých nočných hodín snehové zrážky. Problémy hlásia z mnohých českých miest, kamióny uviazli na kopcoch, blokovali dopravu a hlásených je už 35 nehôd. Diaľnica D1 je v jednom úseku neprejazdná a tvoria sa mnohokilometrové kolóny. Počasie sa má pritom ustáliť až v poobedňajších hodinách.

archívne video

 

Kamión havaroval na diaľnici D1 krátko pred pol piatou ráno a policajti museli odkloniť dopravu. Varujú však, že aj iné trasy sú upchaté kvôli sneženiu. Kamión zostal stáť nepojazdný cez všetky jazdné pruhy. Vozidlá tak musia schádzať na 162. kilometri a späť sa vracajú na 153. kilometri diaľnice, informovala policajná hovorkyňa Dana Čírtková. Apelujú pritom na vodičov, aby jazdili so zvýšenou opatrnosťou, pretože mnohé cesty sú stále pokryté snehom.

Problémy pritom hlásia aj z ostatných miest. V Brne napriek úsiliu víťazí sneh nad ľudskou silou a nestačia odhŕňať sneh. Na cesty tam hodinu po polnoci vyšlo všetkých 21 posypových áut, informoval riaditeľ Brnenských ciest a komunikácií Jan Klištinec.

Kvôli intenzívnemu sneženiu meška aj autobusová a trolejbusová doprava v Brne. Sneženie hlásia aj z Olomouckého kraja a na niektorých miestach napadlo až 15 centimetrov snehu, pričom meteorológovia hlásia husté sneženie až do obedných hodín. Obmedzená je aj železničná doprava na trase medzi Českom a Slovenskom, pretože na trať medzi obcou Mosty u Jablunkova a Čadcou spadol strom.

Polícia už v súvislosti so snežením evidovala k deviatej hodine ráno 35 nehôd, z toho 6 so zranením. Cez deň sa podľa predpovedí na niektorých miestach očakáva ešte ďalších desať centimetrov snehu. Na juhu a juhovýchode Moravy hrozia tiež mrznúce zrážky s tvorbou poľadovice. Sneženie by malo ustať až v poobedňajších hodinách.

Viac o téme: ČeskoDiaľnica d1Snehová kalamita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu