Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Predvianočné peklo na diaľnici D1 pri Brne: Na päť hodín ju zablokovali hromadné nehody 40 vozidiel

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Viac ako 40 vozidiel havarovalo v piatok popoludní v hustej hmle na českej diaľnici D1 neďaleko Brna. Oznámila to polícia s tým, že evidujú dvoch zranených. Diaľnica bola od obce Domašov po Brno uzavretá takmer päť hodín, informuje na základe správ server Novinky.cz a stanica ČT24.

archívne video

V piatok ráno ochromila dopravu v Bratislave nehoda na hlavnom ťahu do mesta (Zdroj: TOPKY/Ján Zemiar)

K viacerým reťazovým nehodám došlo v úseku okolo 177. kilometra diaľnice D1 v smere na Brno. Polícia na sociálnej sieti po 17.00 h uviedla, že diaľnica je znova prejazdná. Upozornila však na desaťkilometrovú kolónu, ktorá sa len pomaly začala rozbiehať. "Buďte na cestách opatrní a dodržujte bezpečnú vzdialenosť, jej nedodržiavanie totiž bolo vo väčšine prípadov hlavným vinníkom nehôd," zdôraznila Polícia ČR na svojom účte na Twitteri.

Hasiči v Juhomoravskom kraji predtým uviedli, že evidujú 38 havarovaných osobných áut a dve nákladné vozidlá. Premávku na diaľnici D1 západne od Brna zastavili hromadné nehody aj vo štvrtok popoludní. Pri meste Velká Bíteš v hustej hmle vtedy havarovalo 20 áut, menšie zranenia utrpeli štyria ľudia. Diaľnicu v smere na Brno znovu otvorili po vyše troch hodinách.

Viac o téme: ZablokovaliBrnoDiaľnica D1Hromadné nehody40 vozidiel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu