Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tieto siamské dvojičky majú ťažký život: Najviac ich štve jedna vec! To by sa nepáčilo ani vám

Siamské dvojičky vyrastali v detskom domove. Zobraziť galériu (2)
Siamské dvojičky vyrastali v detskom domove. (Zdroj: YouTube/Discover With Ruhi Cenet)

NAÍ DILLÍ - Indické siamské dvojičky Sohna a Mohna Singh (19) opustili ich rodičia hneď po narodení a bratia vyrastali v detskom domove. Teraz pracujú ako elektrikári pre štát. S prácou problémy nemajú, no nepáči sa im, že dostávajú iba jeden plat.

Život Sohna a Mohna Singhovcov nebol nikdy ľahký. Dva mesiace po narodení v roku 2003 ich rodičia dali preč. Lekári zistili, že dvojčatá spojené v bedrovom kĺbe nemožno chirurgicky oddeliť hoci majú dve srdcia, obličky a chrbticu a dva páry rúk, zdieľajú dve nohy a pečeň, žlčník a slezinu. Bratia sa potom dostali do starostlivosti charitatívnej spoločnosti Pingalwara, ktorá prevádzkuje domov pre chudobné deti, a vyrastali tam.

Siamské dvojičky v Indii nemajú ľahký život (Zdroj: YouTube/Discover With Ruhi Cenet)

Učitelia v inštitúcii poznamenali, že bratia mali mechanické zručnosti a záujem o elektrické inštalácie. Pomohli im získať výučný list elektrikára, ktorý vlani ukončili diplomom. Nakoniec si našli prácu v Panjab State Electricity Company, kde pracujú na 12-hodinové zmeny v riadiacej miestnosti distribučného centra, aby zabezpečili hladký chod elektrickej siete. "Budeme pracovať tvrdo, sústredene a s nasadením," povedali pri nástupe do práce.

Mali by dostať dve výplaty

Títo dvaja však majú aj iné plány: „Keď budeme mať 25, chceme si spolu vziať ženu,“ hovoria. Už sa v minulosti stalo, že mali záujem o tú istú osobu.

Turecký Youtuber Ruhi Çenet, ktorý istý čas študoval v Indii a tam aj vyštudoval, sa o bratoch dozvedel a nakrútil o nich deväťminútový film, ktorý bol pozretý už niekoľko stotisíckrát a dočkal sa mnohých reakcií.

Tieto siamské dvojičky majú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Discover With Ruhi Cenet)

Niekoľkým autorom komentárov vadí, že títo dvaja bratia dostávajú len jednu mzdu, ako uvádzajú Sohna a Mohna, 20 000 rupií, teda približne 230 eur mesačne. „Ak majú odlišnú identitu, mali by dostať aj dve výplaty,“ cituje Daily Mail komentáre, z ktorých väčšina je v turečtine. „Jedna mzda pre dvoch ľudí? Hnevá ma to,“ je ďalší komentár. Niekoľkokrát je však nastolený aj ďalší bod: "Nech sa deje čokoľvek, vždy máte podporu toho druhého." A mnohí poukazujú na to, ako pozitívne by tí dvaja prešli životom, zatiaľ čo mnohí „normálni“ súčasníci by sa mohli len sťažovať.

Viac o téme: Siamské dvojičkyZamestnanieDetský domovIndiaJeden plat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu