Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zmätené vystúpenie Putina: V ruke pohár, svoj monológ predniesol potácajúc sa! Hlavou krútil aj expert

Vladimir Putin pôsobil ako opitý. Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin pôsobil ako opitý. (Zdroj: Twitter/Dmitri)

MOSKVA - Bľaboce, potáca sa a zrejme drží pohár s nápojom nápadne pripomínajúcim sekt. S bizarným videom vzbudil najnovšie pozornosť šéf Kremľa Vladimir Putin. Vo štvrtkovom prejave k vojakom sa vojnový štváč zdal dosť mimo formy. Zmätenými slovami obhajoval útoky na ukrajinskú infraštruktúru. Obviňuje susednú krajinu: „Kto to začal? Kto zaútočil na Krymský most?“ spýtal sa takmer vzdorovito 70-ročný šéf Kremľa v siahodlhom monológu.

Popravde, na takéto vystupovanie u Putina človek nie je zvyknutý. Na rozdiel od jeho predchodcu Borisa Jeľcina v 90. rokoch sa ruský prezident nepovažuje za alkoholika. Video, ktoré koluje na sociálnych sieťach, však v súčasnosti vyvoláva diskusie. Počas prejavu na ceremónii „Hrdinov Ruska“ sa vojnový štváč zdá omámený s pohárom šampanského v ruke a zdá sa, že sa niekoľkokrát zakolísal a bľabotal.

Vojna na Ukrajine deň 289 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine )

V samotnom prejave uviedol absurdné tvrdenia. Ukrajina je vinná za to, že Rusko raketami zaútočilo na energetickú infraštruktúru. "Áno, robíme to," slobodne priznal. Výbuch na krymskom moste bol jedným zo spúšťačov týchto útokov, tvrdil Putin. Odborníci sú si však istí, že tieto raketové útoky sa plánovali oveľa dlhšie - armáde by sa nepodarilo zhromaždiť cieľové súradnice v priebehu niekoľkých dní, sú presvedčení vedci z Inštitútu pre štúdium vojny.

Putin obvinil Ukrajinu z genocídy

Putin ďalej povedal, že Kyjev nedodáva vodu do Doneckej oblasti na východe Ukrajiny a označil to za „akt genocídy“. Sťažoval sa: „Nikto o tom nehovorí ani slovo. Ale akonáhle urobíme krok, v reakcii na niečo, vesmírom sa ozve výbuch hluku a vravy." To mu však nezabráni dosiahnuť svoje vojenské ciele.

Zmätené vystúpenie Putina: V
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/Dmitri)

Expert: "Hovorí nezmysly ako vždy"

"Toto je prvýkrát, čo som videl Putina v akejkoľvek súvislosti opitého," povedal expert na Rusko Anders Aslund v úžase nad týmto bizarným pohľadom. "Rozpráva nezmysly ako obvykle, ale zdá sa, že si uvedomuje, že zlyhal," komentoval autor na Twitteri. Prejav označil za "zaujímavý a sľubný" a dúfa, že všetci Rusi uvidia, že je opitý a slabý.

Viac o téme: ŠampanskéPrejavOpitýVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu