Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ruský vojenský priemysel musí zdokonaliť zbrane podľa skúseností z bojov, tvrdí Vladimir Putin

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA/TULA - Ruský prezident Vladimir Putin nariadil riaditeľom ruského zbrojárskeho priemyslu, aby pre ruskú armádu zabezpečili v čo najkratšom čase všetky zbrane, techniku a iné vybavenie, ktoré potrebuje pre boj na Ukrajine. Informovala o tom webová stránka denníka The Guardian.

"Najdôležitejšou úlohou nášho vojensko-priemyselného komplexu je poskytnúť našim jednotkám na fronte všetko, čo potrebujú: zbrane, vybavenie, strelivo a výstroj v potrebných množstvách a v správnej kvalite v čo najkratšom časovom horizonte," povedal Putin na začiatku stretnutia s predstaviteľmi zbrojárskeho priemyslu v meste Tula, ktoré je centrom tohto priemyselného odvetvia v Rusku. Ruský prezident takisto označil za dôležité zdokonaliť zbrane a výstroj na základe skúseností získaných z bojov.

Putin v stredu na stretnutí s velením ruskej armády sľúbil, že svojej armáde poskytne všetko, o čo požiada. Očakáva sa, že Rusko počas najbližších dvoch rokov výrazne navýši rozpočet pre armádu po tom, ako Putin uviedol, že sa pripravuje na dlhú a nákladnú vojnu na Ukrajine, píše The Guardian. Britský denník 8. decembra zaznamenal Putinovo vyjadrenie, že vojna na Ukrajine sa môže zmeniť na "dlhodobú záležitosť".

Viac o téme: ZbraneRuskoVladimir PutinVojenský priemysel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu