Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Riskantná cesta do Minska: Nechal Putin vyštartovať tri lietadlá zo strachu pred zostrelením?

Vladimir Putin nechal vyštartovať tri vládne lietadlá. Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin nechal vyštartovať tri vládne lietadlá. (Zdroj: TASR/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, Sergei Grits)

MOSKVA - Vladimir Putin sa počas svojej cesty do Bieloruska evidentne veľmi staral o svoju bezpečnosť. Aby minimalizoval riziko možného zostrelenia, nechal zrejme vzlietnuť tri svoje lietadlá, z ktorých len jedno s ním pristalo v Minsku.

Kým svet naďalej obdivuje odvahu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, ktorý sa nevyhýba verejným vystúpeniam, návštevám ťažko skúšaného Bachmutského frontu či cesty do Washingtonu, ruský prezident Vladimir Putin radšej hrá na istotu. Od ostatných ľudí si udržiava odstup aj bez dlhých stolov, neverí takmer nikomu a ani pri vybraných hosťoch sa "nekúpe v dave".

Putin od začiatku o Ukrajine klamal, dokazujú to jeho výroky (Zdroj: Twitter/@Kira_Yarmysh)

Aj na ceste k svojmu najbližšiemu spojencovi, bieloruskému vládcovi Alexandrovi Lukašenkovi, Putinovi zrejme veľmi záležalo na jeho osobnej bezpečnosti. Podľa telegramového príspevku bieloruského aktivistu Antona Motolka spolu s lietadlom, ktoré ho dopravilo z Petrohradu do Minska, nechal v krátkych intervaloch vzlietnuť ďalšie dve vládne lietadlá v Moskve a Petrohrade.

Riskantná cesta do Minska:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Telegram/Motolko Pomogi)

To, že išlo o diverzný manéver, podľa príspevku Telegram podporuje aj fakt, že okrem Iľjušina, ktorým neskôr preletel ruský prezident do Bieloruska, bolo v tom istom čase premiestnené do Petrohradu ďalšie, štvrté vládne lietadlo. To ale zostalo na zemi.

Viac o téme: Vládny špeciálLietadláStrach Vladimir PutinZostrelennie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu