Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

NATO by malo kvôli pribúdajúcim hrozbám posilniť vojenské sily v Poľsku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Allied Joint Force Command Brunssum )

MADRID - Severoatlantická aliancia (NATO) by mala zvýšiť svoju vojenskú prítomnosť v Poľsku vzhľadom na pribúdajúce hrozby vyplývajúce z rusko-ukrajinskej vojny. V utorok to vyhlásil predseda Parlamentného zhromaždenia (PZ) NATO Gerald Connolly. Informuje o tom tlačová agentúra PAP.

Nedávny výbuch zablúdenej rakety ukrajinskej protivzdušnej obrany vo východnom Poľsku je typickým príkladom nebezpečenstiev, aké vojna na Ukrajine predstavuje pre Poľsko, uviedol Connolly pre španielsky denník La Razón. Predseda PZ NATO, ktorý je tiež kongresmanom za americký štát Virgínia, považuje podobné hrozby za oprávnený dôvod na rozmiestnenie ďalších vojakov NATO v Poľsku.

Vojna sa len tak rýchlo neskončí

Rusko vďaka tlaku Číny v súčasnosti neplánuje útok jadrovými zbraňami, pokračoval Connolly. Podľa neho sa však vojna neskončí rýchlo, pretože to by pre prezidenta Vladimira Putina znamenalo ponižujúcu porážku. PZ NATO zasadalo v španielskom Madride od piatka do pondelka (18. - 21. novembra). Poslanci z 30 krajín v jeho rámci diskutovali o otázkach bezpečnostnej a obrannej politiky.

Viac o téme: PosilnenieHrozbyNATOPoľskoVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu