Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Brutálne praktiky v domove dôchodcov: Opatrovateľka udrela seniorku niekoľkokrát do tváre

Opatrovateľka napadla bezmocnú seniorku.
Opatrovateľka napadla bezmocnú seniorku. (Zdroj: Facebook/Koha.net)

PRIŠTINA - Video je nočnou morou každého obyvateľa domova dôchodcov. Zdravotná sestra napadne krehkú dôchodkyňu, chytí ju za ruky a pritlačí k stene. Keď sa obeť pokúsi brániť, mladá žena ju opäť bije. Znova a znova!

Šokujúce video z domova dôchodcov v meste Peja v Kosove od stredy obletelo sociálne siete. Mladá zdravotná sestra dala staršej žene niekoľkokrát facku a potom ju kopla. Medzitým je počuť, ako sestrička hovorí: "Ešte facka sem, malý kopanec tam." Brutálnu akciu nakrútili ďalšie dve zdravotné sestry, v pozadí počuť smiech.

Seniori sa od študentov učia pracovať s komunikačnými technológiami (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Video bolo nahrané na sociálne siete a okamžite sa stalo virálnym. Používatelia sú šokovaní. Vety ako „Kto to sakra je? Nájdite ju a dajte ju do väzenia!" alebo „Sestra by mala zhorieť v pekle“ nájdete v kolónke komentárov pod zverejneným videom.

Obeť trpí Alzheimerovou chorobu

Príspevok na sociálnej sieti teraz vyvolal také vlny, že sa k prípadu vyjadrili aj kosovskí politici. Rovnako aj premiér Albin Kurti: „To, čo sme videli na videu, je hrozné. Starí ľudia sú naša najobľúbenejšia skupina ľudí. Toľko prispeli našej spoločnosti."

Obeť žije v domove dôchodcov v Peji približne rok a trpí Alzheimerovou chorobou - informoval spravodajský portál Albanian Daily News. Podľa mediálneho vyhlásenia kosovskej polície boli hneď po zverejnení videa identifikované a zatknuté dve ženy. Tretia žena bola zatknutá neskôr. Všetky sú vo väzbe.

Viac o téme: NapadnutieDomov dôchodcovFackySeniorkaKosovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu