Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Muž v Prahe strieľal na deti vzduchovkou: Zranený bol 13-ročný chlapec

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

PRAHA - Trinásťročný chlapec bol dnes postrelený v parku na Čiernom Moste v Prahe 9, prípad vyšetrujú kriminalisti. Podľa svedkov zrejme niekto strieľal na skupinu detí vzduchovkou, zranený chlapec zostal pri vedomí, nebol v ohrození života. Policajti na mieste našli niekoľko zbraní, ktoré zaistil pyrotechnik, a zadržali dvoch mužov. Jedného z nich neskôr prepustili, druhý zostáva zadržaný, uviedli na twitteri.

Pri incidente zasahovala aj zásahová jednotka, neskôr prípad prevzali kriminalisti z 1. oddelenia, ktorí sa zaoberajú najzávažnejšími trestnými činmi. "Pyrotechnik svoju prácu na mieste skončil a prevádzka v okolí bola obnovená. Jeden z mužov zostáva obmedzený na osobnej slobode a prevzali si ho kriminalisti z 1. oddelenia. U druhého nebolo zistené žiadne porušenie, a mohol sa tak vrátiť domov," informovali neskoro. popoludní policajti.

Chlapec bol podľa hovorkyne pražskej záchrannej služby Jany Poštovej celý čas pri vedomí. "Na miesto sme vyslali záchrannú lekársku posádku a inšpektora. Zaistili sme žilový vstup, podali lieky na bolesť a doplnili tekutiny," povedala. K charakteru strelného zranenia sa podrobnejšie nevyjadrila. Podľa serveru Novinky.cz sa streľba stala v parku na Zlievačskej ulici a na mieste bolo viac detí.

Zlievačská ulica spája Hloubětín a Kyje. Tento rok sa v nej 22. októbra stala vražda, podľa policajtov tam v byte šestnásťročný chlapec usmrtil o tri roky staršieho mladíka. Sám skončil vážne zranený v nemocnici. Ďalší prípad vraždy na Zlievačskej ulici, tentoraz v štádiu pokusu, začal dnes riešiť pražský mestský súd. Incident sa stal na ubytovni Areál Hloubětín, podľa obžaloby tam žena napadla svojho druha.

K prípadu streľby vyrážali pražskí policajti a záchranári aj v pondelok, keď sa pred úradom vlády zastrelil 74-ročný muž. Informácie k okolnostiam udalosti vrátane motívu zatiaľ polícia nezverejnila.

Viac o téme: ChlapecStreľbaČeskoMužlaPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu