Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Streľba na strednej škole v St. Louis si vyžiadala šiestich zranených: Zomreli dvaja ľudia

Streľba na strednej škole v USA Zobraziť galériu (2)
Streľba na strednej škole v USA (Zdroj: TASR/AP)

ST. LOUIS - Šesť študentov utrpelo v pondelok zranenia pri streľbe na strednej škole v meste St. Louis v americkom štáte Missouri. Informovala o tom agentúra AP.

Streľba bola nahlásená krátko po 9:00 h na strednej škole zameranej na umenie, ktorá je súčasťou verejných škôl. Po vypuknutí streľby budovu opustili stovky študentov, učiteľov a zamestnancov. Školu okamžite obkľúčili desiatky policajných vozidiel. Verejné školy v St. Louis na Twitteri uviedli, že strelca "rýchlo zastavila" polícia. Podľa tvítu policajného oddelenia je strelec vo väzbe. Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) vo vyhlásení neskôr uviedol, že v škole už bezprostredne žiadne nebezpečenstvo nehrozí.

Streľba na strednej škole v USA
Zobraziť galériu (2)
Streľba na strednej škole v USA  (Zdroj: TASR/AP)

Zranených bolo šesť osôb

Polícia na mieste pre televízne stanice uviedla, že zranených bolo šesť osôb, pričom jedna osoba utrpela zástavu srdca. Televízia KTVI-TV s odvolaním sa na políciu informovala, že medzi zranenými je aj strelec. Žiadne ďalšie podrobnosti neboli zatiaľ zverejnené.

Zastrelil dvoch ľudí

Ozbrojený muž, ktorý vnikol v pondelok do priestorov strednej školy v meste St. Louis v americkom štáte Missouri, zabil jednu ženu a dospievajúce dievča a ďalších šesť osôb zranil. Útočníka pri prestrelke zastrelila polícia. Informovala o tom agentúra AP.

Viac o téme: StreľbaZraneníStredná školaUSAMissouri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu