Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VIDEO Briti sa obávajú najhoršieho: Chystajú si „batohy prežitia“ k jadrovej vojne!

(Zdroj: Youtube/Nuclear War in the UK)

LONDÝN - Briti sa v poslednej dobe obávajú najhoršieho. Ak by boli cieľom atómovej bomby, experti začínajú zostavovať zoznam potrebných vecí na prežitie. U niektorých to dokonca zašlo až tak ďaleko, že začínajú kupovať atómové kryty.

Expert na jadrovú vojnu zostavil „súpravu na prežitie atómovej bomby“ z vecí, ktoré sú bežne dostupné na Amazone a eBay.

Taras Young, autor kníh Nuclear War in the UK a Apocalypse Ready prišiel s nápadom, a na svojom Youtube kanáli zverejnil zoznam potrebným vecí. Vo videu zároveň priznáva, že ide najmä o žart a nukleárnu vojnu nemožno prežiť. Dokonca tvrdí, že študoval pripravenosť Spojeného kráľovstva na jadrovú vojnu počas studenej vojny a krajina je „menej pripravená, ako bývala“.

Položky v jeho batohu by sa hodili najmä po jadrovom údere. Jednou z najužitočnejších položiek súpravy je kovová súprava z Amazonu, ktorá obsahuje rýľ, pílu a krompáč a je k nej pripojený aj kompas. Batoh záchrany ďalej obsahuje signálne zrkadlo s píšťalkou, ktoré vám umožní signalizovať prelietajúce lietadlá, tablety jodidu draselného, tablety na čistenie vody, pričom jedna tableta stačí na 5 litrov vody. Ďalej odporúča núdzové fóliové prikrývky, merač žiarenia, ktorý dokážete pripojiť cez Bluetooth k mobilu a nôž, s ktorým „žartuje“ a dúfa, že ho bude potrebovať len na krájanie vecí. Myslel aj na rúška, špagát, pribalil aj „príručku prežitia“ a malú baterku. 

Young povedal, že s myšlienkou zostaviť súpravu prišiel, keď sa nakazil covidom a chcel zamestnať svoju myseľ. Zdôraznil však, že v prípade jadrovej vojny nás žiadna súprava na prežitie nemôže skutočne zachrániť.

Viac o téme: RuskoBritániaUkrajinaJadrová vojnaBatoh prežitia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu