Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Do Poľska dorazila prvá dodávka vakcín proti omikronu

(Zdroj: SITA/AP Photo/Eugene Hoshiko, Pool)

VARŠAVA - Do Poľska dorazila v piatok prvá dodávka vyše 450.000 dávok proticovidových vakcín cielených na koronavírusový variant omikron. Oznámil to na Twitteri poľský minister zdravotníctva Adam Niedzielski, informuje agentúra PAP.

Niedzielski v príspevku ďalej uviedol, že ďalšia dodávka týchto vakcín sa očakáva o týždeň. Dodal, že vláda na budúci týždeň ozrejmí Poliakom pravidlá podávania tejto štvrtej, posilňujúcej dávky, ktorá je určená ľuďom vo veku 12 a viac rokov. 

Archívne video: Lengvarský sa vyjadril k výpovediam lekárov a nahromadeným operáciám: Núdzový stav nehrozí, COVID opatrenia zatiaľ nebudú

Lengvarský sa vyjadril k výpovediam lekárov a nahromadeným operáciám: Núdzový stav nehrozí, COVID opatrenia zatiaľ nebudú (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Európska komisia schválila 2. septembra použitie prvých dvoch vakcín proti koronavírusu SARS-CoV-2 prispôsobených na variant omikron. Ide o upravené očkovacie látky: Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech a Spikevax od výrobcu Moderna. Určené sú pre ľudí od 12 rokov, ktorým môžu byť podané najmenej tri mesiace po tom, ako dostali poslednú dávku prinajmenšom základného očkovania pôvodnou vakcínou.

Viac o téme: VakcínaDodávkyPoľskoKoronavírusOmikron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu