Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fínska premiérka po únikoch intímnych záberov v slzách: Srdcervúca spoveď pred stranníkmi

Fínska premiérka so zlomeným hlasom prehovorila pred spolustranníkmi.
Fínska premiérka so zlomeným hlasom prehovorila pred spolustranníkmi. (Zdroj: SITA/Heikki Saukkomaa/Lehtikuva via AP)

LAHTI - Najprv sa objavili videá, na ktorých fínska premiérka Sanna Marinová tancuje a spieva na večierku, nasledovala fotografia dvoch bozkávajúcich sa žien v jednom z jej oficiálnych sídiel. 36-ročná žena sa teraz na verejnosti objavila smutná.

Fínska premiérka Sanna Marinová obhajuje svoje právo na súkromný život. S chvejúcim sa hlasom a červenými očami povedala v stredu na akcii svojej strany vo fínskom Lahti: "Som človek a niekedy mi chýba radosť, svetlo a zábava uprostred týchto temných oblakov."

Uplynulé dni pre ňu neboli ľahké, povedala 36-ročná Marinová. Verí však, že ľudia venujú pozornosť tomu, čo politici robia profesionálne a nie súkromne. "Nikdy som nezmeškala deň v práci alebo som nenechala úlohu nedokončenú," povedala premiérka. "Učím sa a robím svoju prácu rovnako dobre ako predtým." Od publika zožala veľký potlesk, píše Sky News.

@skynews #PrimeMinister of #Finland becomes tearful in an #emotional #speech after she issued an #apology addressing a picture that emerged of two influencers posing naked in her official residence #SannaMarin #party ♬ original sound - Sky News

Žiadne drogy

Minulý týždeň bolo zverejnené video, v ktorom Marinová tancuje a spieva s priateľmi na párty. Zábery vyvolali diskusiu o tom, či má premiér nárok na divoké večierky. Marinová priznala, že na súkromnom večierku bol zapletený alkohol, ale pokiaľ vedela, nešlo o drogy. Aby dokázala, že neberie žiadne nelegálne drogy, nechala si urobiť test na drogy. Výsledok bol negatívny, povedala Marin v pondelok. Test si zaplatila sama.

Noviny Helsingin Sanomat predtým informovali, že niektorí členovia Marinovej sociálnodemokratickej strany neboli spokojní s úsudkom premiérky, najmä vzhľadom na ruskú vojnu na Ukrajine a snahu Fínska o vstup do NATO. Budúci rok budú vo Fínsku parlamentné voľby.

Nejde o trestný čin – polícia to nevyšetruje

K vláde kritický maďarský denník Nepszava vo svojom utorňajšom komentári špekuloval, či proruské sily mohli urobiť z účasti fínskej premiérky Sanny Marinovej na večierku problém: „Tento škandál, ktorý vypukol okolo fínskej premiérky Sanny Marinovej, je trochu bizarný. Nakrútili ju na večierku a vyšli dva zábery. Jej hriechom je, že sa dobre bavila."

Bujará párty fínskej premiérky skončila na sociálnych sieťach, takto to roztočila Sanna Marinová (Zdroj: Instagram.com)

Noviny pokračovali slovami: „Nechceme tu šíriť konšpiračné teórie, netvrdíme, že za celou vecou stojí Moskva, možno z pomsty, pretože Fínsko obmedzuje víza pre ruských občanov, ale je podozrivé, že práve extrémistické a proruské portály sa toľko téme venujú.“

Polícia v Helsinkách v stredu oznámila, že dostala tri sťažnosti na videá, no nevidela žiadne dôkazy o zločine, a preto nebude prípad vyšetrovať.

Viac o téme: TanecSpoveďVečierkySanna Marinová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu