Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fínska premiérka sa oficiálne ospravedlnila za fotografiu z večierka

Fínska premiérka Sanna Marinová má 19. augusta 2022 tlačovú konferenciu v Helsinkách. Zobraziť galériu (2)
Fínska premiérka Sanna Marinová má 19. augusta 2022 tlačovú konferenciu v Helsinkách. (Zdroj: SITA/Roni Rekomaa/Lehtikuva via AP)

HELSINKI - Fínska premiérka Sanna Marinová sa v utorok oficiálne ospravedlnila za uniknutú fotografiu zo súkromného večierka, ktorý organizovala v júli vo svojom oficiálnom sídle. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

V priebehu tohto týždňa sa na sociálnych sieťach začala šíriť fotografia, na ktorej sa bozkávajú dve influencerky. Vrchnú polovicu tela majú obnaženú a prekrýva ju len nápis "Fínsko". Fotografia bola vyhotovená v Marinovej oficiálnom sídle.

Bujará párty fínskej premiérky skončila na sociálnych sieťach, takto to roztočila Sanna Marinová (Zdroj: Instagram.com)

"Podľa môjho názoru je tá fotografia nevhodná. Ospravedlňujem sa za to. Takýto typ fotografie vôbec nemal vzniknúť, no okrem toho sa na večierku neodohralo nič nezvyčajné," uviedla Marinová a potvrdila, že záber bol naozaj odfotografovaný v jej sídle.

Fínska premiérka sa oficiálne
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/timontti)

Sanna Marinová v piatok podstúpila test na prítomnosť omamných látok, ktorý od nej žiadala opozícia aj niektorí členovia jej vládnej koalície. Urobili tak v súvislosti s videom z večierka, na ktorom sa premiérka zabáva a tancuje s priateľmi. Výsledok Marinovej testu na drogy bol negatívny. Marinová sa stala premiérkou v roku 2019 ako 34-ročná. Odvtedy viackrát organizovala večierky vo svojom oficiálnom sídle, za čo sa stala terčom kritiky. V decembri 2021 čelila kritike za účasť na tanečnej párty, kde zotrvala až do skorých ranných hodín, hoci vedela, že bola predtým vystavená nákazlivému ochoreniu COVID-19.

Viac o téme: PremiérkaPárty FínskoSanna Marinová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu