Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dovolenková sezóna je v plnom prúde: Tvoria sa obrovské KOLÓNY! Čakať ich môžete aj v pondelok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky - Maarty)

ĽUBĽANA - Hustá dovolenková premávka v nedeľu spomalila dopravu na hlavných ťahoch medzi Rakúskom a Chorvátskom. Slovinské Dopravné informačné centrum očakáva na cestách ešte horšie podmienky v pondelok. TASR o tom informuje na základe správy agentúry STA.

Dopravné zápchy sú v nedeľu na hraničných priechodoch s Chorvátskom v oboch smeroch. Motoristi smerujúci do Rakúska cez tunel Karavanky musia pred jeho vstupom očakávať asi päť kilometrovú zápchu, podobné problémy sú aj na rakúskej strane.


Stáli ste alebo stojíte v kolóne? Pošlite nám fotografie prípadne zážitky na tipy@topky.sk


Rušno bude aj ďalšie dva víkendy

Tento a ďalšie dva víkendy sú na slovinských cestách najrušnejšie víkendy leta. "Toto leto sa takmer vždy v pondelok na diaľnici Primorska a na obchvate Ľubľany vytvorili dlhé zápchy. Bolo to aj preto, že po víkende sa môžu nákladné autá vrátiť na cestu," vysvetľuje Dopravné informačné centrum. "Pokiaľ nedôjde k nehode, premávka prebieha relatívne hladko. V prípade nehody však musia motoristi počítať s dlhými zápchami."

Dopravné zápchy na diaľniciach vo Francúzsku dosiahli 800 kiometrov

Zhustená doprava na francúzskych diaľniciach vyvolala rozsiahle zápchy najmä na trasách medzi Stredozemným morom a Atlantikom. Národný dopravný operátor na poludnie odhadoval dľžku automobilových kolón na 800 kilometrov. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Na diaľnici A7, ktorá vedie na juh údolím Rhôny, si na cestu z Lyonu do Orangeu vodiči musia vyčleniť viac ako päť hodín namiesto tradičnej hodiny a pol, tvrdí operátor Vinci. Víkend medzi júlom a augustom je na hlavných dopravných ťahoch vo Francúzsku tradične najrušnejší. Do stredísk na juhu krajiny smeruje najviac dovolenkárov a v rovnakom čase sa z nich iní vracajú domov. Francúzi majú pre tento fenomén aj vlastný názov: le grand chassé-croisé (veľké križovanie). V tomto roku bolo dopravné preťaženie o niečo menšie ako v poslednú júlovú sobotu v minulom roku, keď bola doprava zablokovaná na viac ako 1000 kilometroch.

Viac o téme: DopravaDiaľnicaHraniceZápchyFrancúzskoRakúskoChorvátsko. rúška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu