Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sťažovali ste sa na respirátory? TOTO je skutočný lockdown: VIDEO ako to vyzerá pri bežnej návšteve nemocnice

Jeden deň v čínskom lockdown-e
Jeden deň v čínskom lockdown-e (Zdroj: Reprofoto/Youtube - Pavel Dvořák)

ŠANGHAJ - Kým na Slovensku neplatia už žiadne opatrenia, Čína aktuálne zažíva jeden z najtvrdších lockdownov. Do karantény putuje čoraz viac negatívnych ľudí len preto, že niekto v ich okolí má Covid-19. Slovák, ktorý v Číne žije už 10 rokov a aktuálne je v Šanghaji, ukazuje, ako to vyzerá, ak potrebujete ísť do nemocnice.

Pavel Dvořák pôsobí v Číne už 10 rokov. So svojou priateľkou aktuálne býva v Šanghaji a vo vlogoch na sociálnych sieťach ukazuje, ako vyzerá lockdown, ktorý bol oproti tomu slovenskému len slabým odvarom. Kým u nás už neplatia takmer žiadne opatrenia, v Šanghaji stojí život už 40 dní. 

Pavlova priateľka potrebovala ísť do nemocnice dať si predpísať lieky. Keďže v meste nefunguje žiadna mestská doprava, ani taxíky, na bicykli prešla 25 kilometrov. Celý čas mala pritom na sebe rukavice, ochranný odev a respirátor. So sebou si vzala aj alkohol na dezinfekciu oblečenia, obed, antigénové testy, ale aj náhradný respirátor či igelitové tašky, ak by náhodou bol nejaký obchod otvorený. Potraviny totiž zabezpečuje štát. 

Keďže na každej križovatke sú policajti, ktorí kontrolujú ľudí, aký majú dôvod na opustenie bydliska, so sebou musela mať aj potvrdenia z nemocnice. Dvořáková priateľka celý svoj deň a cestu zdokumentovala. Viac si pozrite vo videu nižšie. 

 

Viac o téme: ČínaŠanghajKoronavírusLockdown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu