Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Nová vakcína nie je vôbec žiadaná: Záujem o očkovanie v Afrike je mizerný

Očkovanie v Afrike
Očkovanie v Afrike (Zdroj: SITA/AP Photo/Hajarah Nalwadda, File)

JOHANNESBURG - Juhoafrická farmaceutická spoločnosť Aspen zatiaľ nedostala žiadne objednávky na svoju novú vakcínu proti ochoreniu COVID-19 aj napriek tomu, že Afrika je najmenej zaočkovaným kontinentom. Informácia pochádza z agentúry AFP.

"Ak nedostaneme žiadne objednávky na vakcínu proti ochoreniu COVID-19, tak nebude existovať žiaden dôvod na zachovanie týchto výrobných liniek," uviedol v utorok predstaviteľ spoločnosti Aspen Stavros Nicolau.

"Ak Aspen nedokáže zabezpečiť výrobu, aký to má potom zmysel pre ostatných a prečo by niekto ďalej investoval do (afrického) kontinentu?" pýta sa Nicolau.

Zaočkovaných nie je ani 16 percent ľudí

Spoločnosť Aspen so sídlom v meste Durban vlani v novembri uzavrela dohodu s americkou farmaceutickou firmou Johnson & Johnson o výrobe proticovidovej vakcíny pre africký kontinent s názvom Aspenovax. Dohoda bola sfinalizovaná v marci.

Napriek dostatku proticovidových vakcín bolo doposiaľ v Afrike zaočkovaných iba 15,8 percenta populácie, vyplýva z údajov Afrického centra pre kontrolu a prevenciu chorôb.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaAfrikaAspenJužná AfrikaKoronavírusPandémie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu