Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

KORONAVÍRUS Pandemické obmedzenia pri vstupe do Nemecka budú platiť až do konca mája

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/Yaroslav Astakhov)

BERLÍN - Protipandemické opatrenia pre ľudí, ktorí vstupujú na územie Nemecka, zostanú v platnosti až do konca mája. V pondelok o tom informoval hovorca nemeckého ministerstva zdravotníctva. Informovala o tom agentúra DPA.

Súčasné podmienky vstupu do krajiny mali byť pôvodne zrušené už tento štvrtok. V súlade s nimi musí každá osoba staršia ako 12 rokov pri vstupe do Nemecka predložiť doklad o očkovaní alebo negatívny výsledok testu na koronavírus.

Veľké uvoľnenie COVID opatrení! DETAILY Ruší sa povinnosť nosenia respirátorov, zmena aj pri karanténe

Veľké uvoľnenie COVID opatrení! DETAILY Ruší sa povinnosť nosenia respirátorov, zmena aj pri karanténe (Zdroj: Topky/Maarty)

Ľudia, ktorí do Nemecka prichádzajú z vysokorizikových krajín, musia podstúpiť aj karanténu. Nemecký Inštitút Roberta Kocha na kontrolu a prevenciu chorôb však aktuálne žiadnu krajinu neoznačuje za vysokorizikovú.

Nemecko od 1. mája ruší povinnú karanténu pre osoby, ktoré sa nakazia koronavírusom, s výnimkou pracovníkov v zdravotníctve. Povinná karanténa bude naďalej platiť pre zamestnancov zdravotníckych a ošetrovateľských zariadení a domovov pre seniorov. Na jej ukončenie budú potrebovať negatívny antigénový alebo PCR test. Ministerstvo však odporúča, aby dobrovoľnú izoláciu podstúpili aj ľudia, ktorí prišli do kontaktu s nakazenými.

Viac o téme: OpatreniaPandémiaNemeckoKoronavírusCovid
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu