Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

V Mariupole pokračujú ťažké boje: Moskva za 24 hodín nedosiahla žiadne rozhodujúce pokroky, tvrdí Londýn

Vojnou zničená Ukrajina Zobraziť galériu (2)
Vojnou zničená Ukrajina (Zdroj: SITA/AP Photo/Alexei Alexandrov)

LONDÝN - Napriek tvrdeniam Ruska o úplnom obsadení ukrajinského prístavného mesta Mariupol tam naďalej prebiehajú ťažké boje, uviedlo v sobotu britské ministerstvo obrany s odvolaním sa na britské tajné služby. Informovala o tom agentúra DPA.

ARCHÍVNE VIDEO Satelitné snímky ukazujú reálne hrôzy z obliehaného mesta Mariupoľ, uviazlo tam vyše 160-tisíc ľudí

Satelitné snímky ukazujú reálne hrôzy z obliehaného mesta Mariupoľ, uviazlo tam vyše 160-tisíc ľudí (Zdroj: profimedia.sk)

Boje prebiehajúce v tomto obliehanom strategickom meste podľa rezortu obrany v Londýne spomaľujú Rusov v ich ďalšom postupe na Donbas na východe Ukrajiny. Počas uplynulých 24 hodín nedosiahla Moskva žiadne rozhodujúce pokroky, keďže jej v tom bránila ukrajinská obrana, uvádza sa ďalej vo vyhlásení ministerstva.

Britská vláda už niekoľko týždňov nezvyčajne otvorene pravidelne zverejňuje informácie od tamojších tajných služieb o priebehu ruskej invázie na Ukrajinu, konštatuje DPA. Rusko vyčíta Londýnu cielenú informačnú kampaň. Moskva po dvoch mesiacoch ťažkých bojov pred niekoľkými dňami ohlásilo, že nad prístavom Mariupol na juhovýchode Ukrajiny získalo "plnú kontrolu". V rozsiahlom komplexe tamojších oceliarní Azovstaľ sa však naďalej nachádzajú ukrajinskí vojaci a údajne aj stovky civilistov.

Ukrajinský vojak v meste Mariupol'
Zobraziť galériu (2)
Ukrajinský vojak v meste Mariupol'  (Zdroj: SITA/AP Photo/Mstyslav Chernov)

Viac o téme: Konflikt RuskoUkrajinaMariupoľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu