Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Liberálna politička pobúrila statusom o homosexuáloch a ich dieťatku: Príde o funkciu?!

Pete Buttigieg má s partnerom dvojičky Zobraziť galériu (2)
Pete Buttigieg má s partnerom dvojičky (Zdroj: Twitter/Pete Buttigieg)

SYDNEY - Liberálna austrálska kandidátka Katherine Devesová odsúdila náhradné materstvo ako "porušenie ľudských práv" v príspevku na sociálnej sieti, ktorý útočil na narodenie dvojčiat homosexuálnym politikom v Spojených štátoch. Vyhliadku dvoch homosexuálnych mužov na dieťa označila za "márnivý projekt".

"Náhradné materstvo je porušením ľudských práv. Ženské telá nie sú nástrojmi pre projekt márnivosti," myslí si Devesová. Muži, na ktorých reagovala, boli Pete Buttigieg, prvý otvorene homosexuálny prezidentský kandidát v histórii Demokratickej strany a jeho partner, píše news.com.au. Tajomník dopravy je členom kabinetu Joea Bidena a nedávno ho denník The Washington Post označil za druhého favorita na post ďalšieho demokratického kandidáta na prezidenta vo voľbách v roku 2024.

Tweet, na ktorý odpovedala austrálska politička, zverejnil Buttigieg 5. septembra 2021 a oznamoval  v ňom šťastnú správu, že s manželom Chastenom (32) privítali dvojičky Penelope Rose a Josepha Augusta. 

FOTO Liberálna politička pobúrila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/Katherine Deves, screenshot)

Vysoký predstaviteľ Nového Južného Walesu Matt Kean urobil na Veľký piatok mimoriadny krok, keď požadoval, aby tamojšia premiérka zbavila funkcie Devesovú pre jej "hrozné názory". "Takéto otrasné názory nie sú v poriadku a som si istý, že voliči Warringahu s tým súhlasia. Nastal čas, aby liberálna strana odsúdila takéto názory a zavrhla ju. V mainstreamovej politickej strane nie je miesto pre bigotnosť."

Viac o téme: DvojičkyHomosexuáliPete Buttigieg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu