Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Neuveriteľný škandál v Trenčíne! Kaplán deťom vymýval mozgy: Homosexuáli sú narušení a nepôjdu do neba

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Getty Images, Facebook/Mladí SaSkári)

TRENČÍN - O homosexualite hovoril ako o zranení a o homosexuáloch ako o narušených ľuďoch, ktorí nedospeli do pokročilej fázy vývoja. K zarážajúcej situácii došlo na Gymnáziu Ľ. Štúra v Trenčíne počas hodiny náboženstva, kedy boli žiakom prezentované práve vyššie spomínané homofóbne názory. Študenti sa vzdelávali aj o tom, či takýto ľudia pôjdu do neba.

Na prípad upozornili Mladí SaSkári, najskôr ako na situáciu, ktorá sa odohrala na nemenovanej škole. Neskôr však konkretizovali, že išlo o Gymnázium Ľ. Štúra v Trenčíne. Počas hodiny náboženstva bolo žiakom prezentované, že v prípade homosexuality ide o zranenie. „To je najvýstižnejší výraz vyjadrujúci podstatu alebo pozadie homosexuálneho sklonu. Je stavom nedokončeného rozvoja osobnosti po emocionálnej stránke a stavom nenaplnenej potreby lásky vo vzťahu s osobou rovnakého pohlavia,“ uvádzalo sa v prezentácii určenej pre žiakov gymnázia.

 

PRIŠLO NÁM DO REDAKCIE 🤦 Nie každá správa od sledovateľov poteší. Z tejto konkrétne až zamrazilo. Na nemenovanej...

Posted by Mladí SaSkári on Tuesday, April 5, 2022

Homosexuálne sklony sú vraj následkom problémov vo vzťahoch. „Homosexualita je záležitosťou, výsledkom narušených, zlomených, nedostatočných, zranených vzťahov,“ píše sa ďalej. Na hodine náboženstva sa riešila tiež otázka, či takýto ľudia pôjdu do neba.

Neuveriteľný škandál v Trenčíne!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Mladí SaSkári)

„Sme ľudia, všetci máme chyby, vady a nie sme dokonalí. Nikto z nás nemá právo útočiť na druhých len preto, že sú iní, než my. A je jedno čo pán farár hovorili. Ak vás navádzali na ubližovanie druhým ľuďom, tak sú to veľmi zlý farárko,“ reagovali Mladí SaSkári. Tí prípad aj so všetkými potrebnými informáciami posunuli vedeniu dotknutej školy a taktiež o ňom informovali aj školskú inšpekciu.

Gymnázium Ľ. Štúra v Trenčíne
Zobraziť galériu (4)
Gymnázium Ľ. Štúra v Trenčíne  (Zdroj: Gymnázium Ľ. Štúra v Trenčíne)

Škola sa od takýchto tvrdení dištancuje

Škola pripustila, že k takejto situácii u nich došlo, dozvedeli sa však o tom vraj až po skončení danej hodiny. „Uvedená situácia sa udiala včera (5.4.2022) na hodinách náboženskej výchovy rímskokatolíckeho náboženstva, ktoré vyučuje kaplán poverený cirkvou,“ tvrdia vo svojom stanovisku.

 

STANOVISKO VEDENIA ŠKOLY 🏫 Včera sa k nám dostali informácie o neprípustnom spôsobe výučby o sexuálnych menšinách na...

Posted by Mladí SaSkári on Wednesday, April 6, 2022

„Vedenie školy a celá škola sa nestotožňuje s prezentovanými názormi a jednoznačne ich odmieta. Uvedenú situáciu budeme riešiť s vyučujúcim náboženskej výchovy a jeho cirkevnými nadriadenými,“ uviedli a za situáciu sa ospravedlnili.

"Ohľadom danej prednášky mám, žiaľ, k dispozícii len málo informácií; javí sa, že jadrom problému je nedorozumenie, ktoré vzniklo chýbajúcou diskusiou, a vyňatím niektorých viet z kontextu. Učenie Svätého Písma i Cirkvi je komplexné, je nemožné takúto tému obsiahnuť cez statusy na sociálnej sieti," reagoval na záležitosť hovorca Konferencie biskupov Slovenska Martin Kramara. 

Viac o téme: HomosexualitaNáboženstvoKaplánCirkevHodina náboženstvaMladí SaSkári
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu