Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Záhada okolo ruského ministra obrany pokračuje: Mal utrpieť infarkt, Putin vraj podvádzal!

Ruský minister obrany Sergej Šojgu a Vladimir Putin
Ruský minister obrany Sergej Šojgu a Vladimir Putin (Zdroj: TASR/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Ruský minister obrany Sergej Šojgu sa neobjavuje na verejnosti, pretože utrpel infarkt. Uviedol to poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Heraščenko na Facebooku. Dodal, že Šojgu dostal infarkt po tom, čo ho ruský prezident Vladimír Putin tvrdo kritizoval za fiasko invázie na Ukrajinu. Teraz údajne Šojgu absolvuje rehabilitáciu vo vojenskej nemocnici.

Šojgu nebol podľa BBC videný na verejnosti od 11. marca. Vo štvrtok sa v ruských médiách objavili zábery, na ktorých sa objavil na obrazovke, ktorú používal Putin počas virtuálnej porady ruskej bezpečnostnej rady. Špekuluje sa však o tom, že bol použitý ministrov starší záznam.

Archívne video: Ukrajinské mesto Mariupoľ je po ruskom obliehaní v mimoriadne kritickom stave, svedčia o tom štvrtkové zábery

Ukrajinské mesto Mariupoľ je po ruskom obliehaní v mimoriadne kritickom stave, svedčia o tom štvrtkové zábery (Zdroj: Profimedia.sk)

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov tento týždeň vysvetľoval Šojguovu mediálnu neprítomnosť tým, že minister obrany má veľa práce. "Minister obrany má teraz mnoho starostí. Prebieha špeciálna vojenská operácia. Nie je to čas na aktivitu v médiách," vyhlásil.

Viac o téme: InfarktRuskoUkrajinaSergej Šojgu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu