Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Moskva hovorí o terorizme! Na plot ruského konzulátu niekto hodil "molotovov kokteil"

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.cz)

MOSKVA - Neznáma osoba v noci na piatok hodila na plot ruského generálneho konzulátu v ukrajinskom meste Ľvov fľašu s horľavou zmesou. Ruské ministerstvo zahraničných vecí označilo tento incident za "teroristický čin" a v tejto súvislosti si predvolalo ukrajinského charge d'affaires v Moskve Vasyľa Pokotyla, informoval spravodajský portál Meduza.io.

"O 2:30 miestneho času bol vykonaný teroristický čin proti generálnemu konzulátu Ruska v Ľvove", uvádza ruský rezort diplomacie na svojej webovej stránke. Podľa Moskvy mal neznámy človek v noci hodiť smerom ku vchodu do budovy konzulátu fľašu s horľavou zmesou, ktorá sa vznietila a "predstavovala bezpečnostnú hrozbu" pre konzulát.

Rusko si pre tento incident predvolalo ukrajinského charge d'affaires

Rusko si v piatok pre tento incident predvolalo ukrajinského charge d'affaires, ktorému prednieslo svoje námietky. V tejto súvislosti tiež ruské veľvyslanectvo v Kyjeve zaslalo diplomatickú nótu ukrajinskému rezortu diplomacie, v ktorej žiadalo vyšetrenie incidentu a posilnenie bezpečnosti svojho konzulátu v Ľvove, píše agentúra TASS.

Na plot ruského konzulátu v Ľvove niekto hodil "molotovov kokteil"

Tlačový odbor polície ukrajinskej Ľvovskej oblasti už skôr oznámil, že na plot ruského konzulátu v Ľvove niekto hodil "molotovov kokteil". Podľa polície "pri incidente nebol nikto ranení a diplomatické zastupiteľstvo neutrpelo žiadne škody". V súvislosti s incidentom zároveň polícia začala trestné stíhanie pre prečin výtržníctva.

Viac o téme: FľašaTerorizmusHorľavinaMoskva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu