Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Jediný preživší z páchateľov parížskych útokov dostal KORONAVÍRUS

Salah Abdeslam
Salah Abdeslam (Zdroj: SITA/Belgium Federal Police via AP)

PARÍŽ - Jediný preživší z páchateľov teroristických útokov, ktoré sa 13. novembra roku 2015 odohrali v Paríži a na jeho predmestí, mal pozitívny výsledok testu na chorobu COVID-19. Informoval o tom v utorok spravodajský web France Info.

Ak bude mať Salah Abdeslam pozitívny test aj na budúci týždeň, jeho advokáti by mohli súd požiadať o odročenie pojednávania. Súdny proces sa má obnoviť 4. januára výsluchom obvinených, vrátane Abdeslama, ktorý má byť vypočutý 13. januára.

Podobná situácia nastala aj počas súdneho procesu v kauze útokov na redakciu satirického týždenník Charlie Hebdo, na samoobsluhu s kóšer tovarom Hyper Cacher a na policajnú hliadku na parížskom predmestí Montrouge. Tento proces bol na mesiac prerušený, keď sa covidom nakazil hlavný obžalovaný Ali Riza Polat.

V pondelok podstúpi ďalší test

Salah Abdeslam mal pozitívny test v pondelok. Budova D3 vo väznici Fleury-Mérogis v departemente Essonne, kde je v samoväzbe, je momentálne ohniskom nákazy covidom. Abdeslam sa bude znovu testovať v pondelok, deň pred obnovením súdnych pojednávaní.

Viac o téme: PáchateľTeroristické útokyFrancúzskoPreživšíKoronavírusSalah Abdeslam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu