Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bieloruska (38) chcela zabiť seba aj svoje dieťa: Od súdu dostala len podmienku za opilstvo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PLZEŇ - Krajský súd v Plzni udelil v stredu päťročný podmienečný trest odňatia slobody za opilstvo Bieloruske, ktorá sa vlani v júli v opitosti pokúsila zabiť svoju dcéru i seba. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

Táto žena (38) podľa obžaloby svoju vtedy štvorročnú dcéru napadla v byte v Plzni, kde ju porezala na krku i na rukách. Následne sa pokúsila podrezať si žily. Pomoc privolali susedia, ktorí začuli krik.

"Obžalovaná žena bola v stave alkoholového delíria, keď nebola schopná rozoznať nebezpečenstvo svojho konania a ovládať ho," povedal štátny zástupca (prokurátor) Jakub Kubias. Vzhľadom na jej nepríčetnosť súd tento útok nemohol posúdiť ako pokus o vraždu.

Svoj čin ľutuje

Obžalovaná na súde svoju vinu priznala a súhlasila s trestom. "Je mi ľúto, čo sa stalo. Snáď to dcérke v budúcnosti budem môcť vynahradiť," povedala.

Podľa rozsudku musí absolvovať aj protialkoholické liečenie. V súčasnosti je umiestnená v psychiatrickej liečebni a podľa znalcov je závislá od alkoholu.

"V triezvom stave nie je pre spoločnosť nebezpečná. V prípade konzumácie alkoholu je však situácia opačná," uviedli znalci a dodali, že pre ženu je preto "dôležitá abstinencia".

Viac o téme: DieťaŽenaPokus o vražduPlzeňBieloruska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu