Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Stroskotanec strávil na otvorenom mori skoro celý deň: To, že prežil, je zázrak

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TOKIO - "Zázrakom" nazval jeden z miestnych predstaviteľov záchranu 69-ročného muža, ktorý po potopení člna na otvorenom mori pri pobreží Japonska strávil 22 hodín. Informovala o tom v utorok agentúra AFP.

Muž, ktorého meno nezverejnili, sa nachádzal v člne sám na mori pri pobreží juhozápadnej japonskej prefektúry Kagošima, odkiaľ ešte v sobotu popoludní miestneho času smeroval na ostrov Jakušima. Jeho čln sa následne potopil.

Dôležitý telefonát stihol

Muž ešte stihol zavolať kolegovi, ktorý sa nachádzal na ostrove. Objaviť ho na otvorenom mori sa však podarilo až zhruba o deň neskôr, povedala pre AFP miestna pobrežná stráž. Záchranári ho spozorovali, ako sedí na motore potopeného člna a pridŕža sa časti vrtule.

Záchranári boli ohromení

"Bol sám vonku na mori 22 hodín. Som v úžase z jeho zručností prežiť," uviedol jeden z členov pobrežnej hliadky, ktorý nechcel byť menovaný.

Na dramatickom videozázname pobrežnej stráže bolo vidieť, ako sa jej tím blíži k člnu a volá: "Ideme! Už len chvíľu! Držte sa pevne!" Muž bol schopný sám sa zabaliť do sivej fólie, ktorá ho zahrievala.

"To, že prežil, je zázrak," povedal jeden z predstaviteľov pobrežnej stráže pre miestne médiá.

Viac o téme: MoreMužZáchranaJaponsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu