Sobota30. marec 2024, meniny má Vieroslava, zajtra Benjamín

Pápež vystúpil na verejnosti prvýkrát po operácii: Nedeľnú modlitbu viedol z nezvyčajného miesta

Pápež František pozdravuje veriacich z okna na Námestí sv. Petra
Pápež František pozdravuje veriacich z okna na Námestí sv. Petra (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Medichini)

VATIKÁN - Pápež František vystúpil v nedeľu na verejnosti prvýkrát po operácii hrubého čreva, ktorú podstúpil minulú nedeľu. Informovali o tom svetové agentúry.

Pápež pozdravil veriacich z balkóna na desiatom poschodí Univerzitnej nemocnice Agostina Gemelliho v Ríme, v ktorej sa  zotavuje po zákroku. "Som rád, že nedeľnú modlitbu Anjel Pána môžem viesť hoci aj odtiaľ z nemocnice. Cítim vašu blízkosť a podporu vašich modlitieb. Z hĺbky srdca vám za to ďakujem," povedal zhruba 200 veriacim zhromaždeným pred nemocnicou.

Dodal, že hospitalizácia bola pre neho príležitosťou pochopiť dôležitosť kvalitnej zdravotnej starostlivosti, ktorá je dostupná pre všetkých v Taliansku i v mnohých ďalších krajinách. "Nesmieme stratiť túto vzácnu vec," dodal najvyšší pontifex, ktorý zároveň ocenil prácu všetkých zdravotníckych pracovníkov a zamestnancov v nemocniciach.

Vatikán v sobotu informoval, že pápež sa ďalej zotavuje z operácie hrubého čreva a postupne sa vracia k plneniu pracovných povinností. V piatok odslúžil v súkromnej kaplnke svätú omšu a stoloval tiež so svojimi spolupracovníkmi.

Osemdesiatštyriročného pápeža hospitalizovali v Gemelliho nemocnici v Ríme v nedeľu a v ten istý deň ho aj operovali. Zákrok bol plánovaný z dôvodu zúženia hrubého čreva a František ho podstúpil v celkovej anestéze. Pápež, ktorému v mladosti pre infekciu odstránili hornú časť pľúc, okrem toho trpí i ischiasom (zápalom sedacieho nervu), ktorý mu spôsobuje problémy pri chôdzi a státí.

Viac o téme: OperáciaPápežVystúpeniePápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu