Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šéf AstraZenecy má nový dom v Sydney: FOTO Takto vyzerá luxusná nehnuteľnosť za osem miliónov

Pascal Soriot kúpil novú nehnuteľnosť. Zobraziť galériu (4)
Pascal Soriot kúpil novú nehnuteľnosť. (Zdroj: profimedia.sk)

SYDNEY - Pascal Soriot (62) pôsobí ako generálny riaditeľ medzinárodnej farmaceutickej spoločnosti AstraZeneca od októbra 2012. Hoci je pôvodom Francúz, jeho rodina dlhodobo žije v Austrálii a práve tam si kúpila aj ďalší dom. Nová nehnuteľnosť stojí v luxusnej štvrti Mosman v Sydney a stála približne osem miliónov dolárov.

Tieto štyri vakcíny obstáli: Dve dávky chránia aj proti delta variantu KORONAVÍRUSU!

Austrálska stránka Domain informovala, že zatiaľ čo sa podľa hovorkyne firmy nachádza Pascal Soriot v Európe, jeho manželka sa minulý týždeň usadila v dizajnovom dome so štyrmi spálňami, v ktorom nechýba domáce kino či telocvičňa. Nie je prekvapením, že vzhľadom na Soriotov plat 27,5 milióna dolárov nebolo potrebné si brať na kúpu vily žiadnu hypotéku. Aj keď sa to zdá byť horibilná suma, Soriot kedysi uviedol, že spomedzi všetkých riaditeľov vo svojom odbore má najnižší plat. AstraZeneca je piata najväčšia farmaceutická spoločnosť na svete.

Šéf AstraZenecy má nový
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Architektom navrhnutý dom patril realitnému investorovi Philovi Arnoldovi s manželkou, ktorí zaň v roku 2005 zaplatili 3,95 milióna dolárov. Do ponuky bol daný v máji tohto roka. Soriot má francúzske aj austrálske občianstvo a k protinožcom sa presťahoval v roku 1990. V Austrálii teraz žijú jeho deti aj vnúčatá. V marci sa pre médiá vyjadril, že podporil dohodu o výrobe vakcíny AstraZeneca v Austrálii, pretože chcel pomôcť zabezpečiť strategickú nezávislosť krajiny a chcel sa ubezpečiť, že obyvatelia budú dobre chránení pre koronavírusom. 

Šéf AstraZenecy má nový
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Soriotovi sa pripisuje zásluha za to, že v roku 2014 zabránil, aby AstraZenecu prevzala spoločnosť Pfizer. V hre bola suma 117 miliárd dolárov. Soriotovci žili dlhý čas na severnom pobreží. V austrálskom zálive Lavender Bay si v roku 2013 kúpili dom za 3,5 milióna dolárov. Okrem toho nedávno dali za chatu s tromi spálňami v Cammeray 2 737 000 dolárov.

Šéf AstraZenecy má nový
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Pascal Soriot má troch bratov a všetci sú lekári. V Paríži vyštudoval veterinárne lekárstvo, no potom sa zameral na podnikanie a štúdium financií. Už takmer 30 rokov pôsobí vo farmaceutickom priemysle. Pracoval vo firmách Hoechst AG, Sanofi či Roche Pharma AG vo Francúzsku, Tokiu, Amerike aj Austrálii.

Viac o téme: AstraZenecaPascal Soriot
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu