Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Pri Filipínach sa zrazili dve lode: Hrozí vznik olejovej škvrny!

Zrážka dvoch lodí na Filipínach Zobraziť galériu (3)
Zrážka dvoch lodí na Filipínach (Zdroj: SITA/AP Photo/Aaron Favila)

MANILA - Po štvrtkovej zrážke dvoch lodí pri pobreží Filipín sa miestne úrady obávajú vzniku ropnej škvrny. Informovala o tom agentúra DPA.

Ku kolízii filipínskej nákladnej lode MV Palawan Pearl a bagrovacieho plavidla BKM 104, plaviaceho sa pod cyperskou vlajkou, došlo v noci na štvrtok miestneho času v Manilskej zátoke, spresnila pobrežná stráž.

Zrážka dvoch lodí na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Aaron Favila)

Pri zrážke, ktorá nastala, keď sa lode nachádzali len 100 metrov od pobrežia, nikto neutrpel zranenia. Plavidlo BKM 104 vykonávalo v danej oblasti bagrovacie práce v súvislosti s výstavbou nového manilského letiska. MV Palawan Pearl sa pri kolízii naklonila a dostala sa do nej voda. Na trupe druhého plavidla bol poškodený náter.

Na palube lode Palawan Pearl s 18 ľuďmi bolo podľa jedného z členov posádky 3000 litrov nafty, 60 litrov motorového oleja a päť litrov odpadového oleja.

Zrážka dvoch lodí na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Aaron Favila)

Okolo napoly potopenej nákladnej lode miestni predstavitelia rozostavili bariéry, aby zabránili vzniku ekologickej katastrofy. Čo nehodu spôsobilo, nebolo bezprostredne známe; v tejto veci prebieha vyšetrovanie.

Viac o téme: OlejZrážkaLodeFilipíny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu