Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Sexi transexuálka Tereza má toho dosť! Prezident Zeman prestrelil: Podávam žalobu

Transexuálka Tereza chce podať žalobu na prezidenta Zemana. Hovorca hlavy štátu Ovčáček to považuje za obmedzovanie slobody.
Transexuálka Tereza chce podať žalobu na prezidenta Zemana. Hovorca hlavy štátu Ovčáček to považuje za obmedzovanie slobody. (Zdroj: Facebook/ Tereza Španihelová, Jiří Ovčáček, TASR (AP Photo/Lisa Leutner))

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman si pohneval českých transexuálov. V rozhovore pre CNN Prima News sa vyjadril, že sú mu trasgenderové osoby bytostne odporné. Jedna z najznámejších transexuálok Tereza Španihelová na sociálnej sieti oznámila, že plánuje prezidenta žalovať.

„Títo transgender, tí sú mi naozaj bytostne odporní,“ povedal prezident v relácii Partie Terezie Tománkovej. Dodal tiež, že tí, čo si operatívne zmenia pohlavie, páchajú trestný čin sebapoškodzovania.

Prezidentove slová nenechali chladnou českú transexuálku Terezu Španihelovú. Ako píše expres.cz, Tereza sa narodila ako muž a rodičia jej dali meno Jakub. Prednedávnom sa nechala tiež preoperovať.

VIDEO Zeman označil tornádo na Morave za tragédiu: Český národ sa dokáže vždy zomknúť

Na Instagrame napísala: "Prezident, ktorý vedel vždy len rozdeľovať." K príspevku pridala nelichotivý hashtag #zemanjeprosteko..t.

Tereza svojim priaznivcom prisľúbila, že na Zemana podá žalobu. "Pôjdem do toho hneď, ale nemám teraz peniaze na právnika," vysvetlila jednej zo svojich kamarádok. Má však aj iný nápad - spojiť sa s ďalšími transgenderovými osobami a nakrútiť video ako reakciu na Zemanove slová.

Hovorca prezidenta Zemana zúri

Prezidentov hovorca Jiří Ovčáček pre expres.cz povedal, že ak dôjde naozaj k žalobe, tak to bude Hrad považovať za obmedzovanie osobnej slobody.

"Pán prezident vyjadril svoj názor. Pokusy kriminalizovať alebo akýmkoľvek iným spôsobom prenasledovať kohokoľvek za vyjadrenie názoru ohrozujú slobodu," reagoval Ovčáček.

Viac o téme: ŽalobaTransexuálTransgenderMiloš ZemanJiří OvčáčekTereza Španihelová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu