Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zeman opäť rozčeril hladinu: Zastal sa Feriho! Chcieť dostať dievča do postele, bolo vždy normálne

Miloš Zeman a Dominik Feri Zobraziť galériu (4)
Miloš Zeman a Dominik Feri (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, TASR/Martin Baumann)

PRAHA - Prezident Miloš Zeman sa v rozhovore pre Mladú frontu Dnes (MfD) zastal bývalého poslanca TOP 09 Dominika Feriho, ktorého niekoľko žien v médiách obvinilo zo sexuálneho obťažovania a násilia. Zeman uviedol, že má na kauzu podobný názor ako jeho niekdajší prezidentský protikandidát Karel Schwarzenberg. Čestný predseda TOP 09 povedal, že je normálne, keď chce chlapec dostať dievča do postele. Feriho prípad preveruje polícia.

Prezident Zeman opäť perlil: TAKTO sa vyjadril o transgender ľuďoch, svet je v šoku

"Hovorím, že hlúposťami sa nezaoberám. Možno, že vás prekvapím, ale aj toto považujem za hlúposť. Aj keď som sa s Karlom Schwarzenbergom mnohokrát líšil v názoroch, tak musím pripustiť, že môj postoj k tomuto údajnému sexuálnemu škandálu sa veľmi blíži názoru Karla Schwarzenberga," povedal denníku Zeman.

Schwarzenberg už skôr v rozhovore pre server iDNES.cz uviedol, že o Feriho údajne nevhodnom správaní nikdy nič nepočul. "A čo je sexuálne obťažovanie? Že sa dvadsaťpäťročný chlapec snaží babu dostať do postele a opačne, bolo vždy považované za normálne. Tak, prosím, nebuďme pokrytci," dodal.

Miloš Zeman
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Michael Gruber)

Denník N a server Alarm na konci mája zverejnili svedectvo niekoľkých žien, ktoré tvrdia, že s nimi mal Feri sex aj napriek ich nesúhlasu, že sa z nich snažil vylákať nahé fotografie alebo ich verejne dehonestoval. Politik odmietol, že by sa dopustil sexuálneho násilia, ospravedlnil sa ale za "nevhodné" správanie v niektorých situáciách.

Následne Feri oznámil rezignáciu na poslanecký mandát a neúčasť vo voľbách do Snemovne. Vystúpil tiež z TOP 09. Feri uviedol, že sa miesta poslanca vzdal preto, že nechce, aby podľa neho klamlivé a manipulatívne články v médiách poškodzovali jeho najbližšie okolie a kolegov. Brániť sa proti nim bude súdne.

Zeman opäť rozčeril hladinu:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/Dominik Feri)

"Kriminalisti začali prípad preverovať a začali úkony trestného konania pre podozrenie zo spáchania niektorého z trestných činov proti ľudskej dôstojnosti v sexuálnej oblasti. V prípade teraz budú prebiehať štandardné úkony trestného konania, ktoré sú zo zákona neverejné, preto nemožno poskytovať bližšie informácie," uviedol na začiatku júna hovorca pražských policajtov Jan Daněk. V prípade nebol doteraz nikto obvinený. Policajti zároveň vyzvali prípadné poškodené, aby ich kontaktovali.

Viac o téme: Miloš ZemanDominik FeriSexuálna obťažovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu