Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO obrovskej spúšte: Budovu na Floride po tragickom páde zdemolovali, nezvestných je stále 121 ľudí

Zrútenie budovy na Floride Zobraziť galériu (2)
Zrútenie budovy na Floride (Zdroj: SITA/Amy Beth Bennett /South Florida Sun-Sentinel via AP)

SURFSIDE- V meste Surfside v americkom štáte Florida v noci na pondelok zdemolovali nestabilný bytový blok, ktorý sa koncom júna čiastočne zrútil. Nešťastie z 24. júna si vyžiadalo doteraz 24 obetí a 121 nezvestných.

Ako píše agentúra AFP, úrady k demolácii pristúpili z dôvodu blížiacej sa tropickej búrky Elsa. Záchranári sa momentálne pripravujú pokračovať v pátraní po nezvestných, ktoré pre demoláciu dočasne pozastavili.

 

 

Starostka okresu Miami-Dade Daniella Levinová Cavová predtým na tlačovom brífingu avizovala, že na demoláciu použijú "malé, strategicky umiestnené výbušniny". V sobotu sa záchranárom podarilo z trosiek budovy vytiahnuť dve ďalšie telá, počet obetí tak stúpol na 24. Z trosiek budovy sa záchranárom nepodarilo vytiahnuť ešte nikoho živého.

Záchranári prehľadávajú trosky časti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Mark Humphrey)

Príčiny pádu budovy v bytovom komplexe Champlain Towers South z 24. júna sú predmetom vyšetrovania. Správa statikov z októbra 2018, ktorú v piatok zverejnili tamojšie úrady, však hovorí o závažných poškodeniach na statike budovy pod bazénom a o "zníženej kvalite betónu" v podzemnej garáži 12-poschodovej obytnej budovy nachádzajúcej sa v blízkosti mora.

Viac o téme: BudovaZrútenieDemoláciaFlorida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu