Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V tejto krajine berú KORONAVÍRUS vážne: Zdravotníkov bez očkovania čakajú ťažké časy!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Carla Carniel)

RÍM - V Taliansku čaká až 45-tisíc zdravotníkov, ktorí odmietli povinné očkovanie proti covidu-19, nútená neplatená dovolenka. Talianska lekárska komora v utorok informovala, že vakcínu si nenechalo aplikovať 2,3 percenta lekárov, sestier, ošetrovateľov a ďalšieho zdravotníckeho personálu.

KORONAVÍRUS Maďari majú pochybnosti o tejto vakcíne: Chodia sa doočkovať do Rumunska!

Podľa zákona o povinnom očkovaní zdravotníkov nesmú tí neočkovaní byť v priamom kontakte s pacientmi, a pre mnohých to tak bude znamenať neplatené voľno zrejme až do konca roka, kedy má v Taliansku skončiť očkovacia kampaň, napísala agentúra APA.

Lekárska komora uviedla, že medzi lekármi je neočkovaných len 0,2 percenta. Najväčší podiel neočkovaných zdravotníkov - sedem percent - hlási severotaliansky región Emilia Romagna.

Taliansky parlament v máji prijal zákon o povinnom očkovaní pre zdravotníkov. Vakcína je povinná nielen pre lekárov a sestry, ale napríklad aj pre lekárnikov či psychológov. Výnimku môžu dostať len tí, u ktorých by aplikácia vakcíny mohla vážne ohroziť zdravie. Tí, ktorí vakcínu odmietnu z iných dôvodov, musia počítať s tým, že ich zamestnávateľ preloží na pozíciu, kde nebudú v kontakte s ďalšími ľuďmi. Ak to nebude možné, môže ich poslať na neplatenú dovolenku.

Viac o téme: OčkovanieTalianskoKoronavírusOšetrovateľstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu