Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Maďari majú pochybnosti o tejto vakcíne: Chodia sa doočkovať do Rumunska!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

BUDAPEŠŤ - Maďari, ktorých zaočkovali vakcínou čínskej spoločnosti Sinopharm a majú pochybnosti o účinnosti tejto očkovacej látky, cestujú do Rumunska na "doočkovanie" vakcínou konzorcia Pfizer/BioNTech. Informoval o tom v pondelok spravodajský server 24.hu, podľa ktorého testy u viacerých seniorov vo veku nad 60 rokov potvrdili nedostatok protilátok po zaočkovaní oboma dávkami čínskej vakcíny.

Server pripomenul, že rumunský očkovací protokol je menej prísny, čo využívajú občania Maďarska, ktorým očkovanie doma nezabezpečilo potrebnú ochranu proti novému druhu koronavírusu. Na masových očkovacích miestach na parkoviskách obchodných centier totiž v Rumunsku bez registrácie zaočkujú občana akejkoľvek členskej krajiny Európskej únie.

Na Facebooku vznikla skupina, na ktorej stránke už vyše sto Maďarov zverejnilo svoje negatívne výsledky niekoľkých laboratórnych testov na protilátky. Vakcínou proti vírusu SARS-CoV-2 zaočkovali v Maďarsku doposiaľ 5.411.431 osôb, z nich 4.491.113 má podanú už aj druhú dávku.

Viac o téme: OčkovanieMaďarskoRumunskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu