Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Policajt sa priznal k únosu a znásilneniu ženy (†33), ktorej vražda otriasla Britániou!

Sarah Everardová a Wayne Couzens
Sarah Everardová a Wayne Couzens (Zdroj: FB/Sarah Everard, profimedia.sk)

LONDÝN - Anglický policajt Wayne Couzens sa dnes na súde priznal, že uniesol a znásilnil 33-ročnú Sarah Everardovú, informoval spravodajský server BBC. Everardová zmizla 3. marca po ceste domov a jej telo bolo nájdené o týždeň neskôr.

VIDEO Hrôza pri pátraní po nezvestnej (33): Našli telesné pozostatky, v cele skončil elitný policajt!

Vražda v Británii vyvolala rozsiahlu diskusiu o násilí na ženách. Štyridsaťosemročný Couzens, ktorý podľa Reuters pracoval ako strážca diplomatických budov, prijal i zodpovednosť za zabitie Everardovej, ale k vražde sa nepriznal. Ďalšie súdne vypočutie je podľa BBC naplánované na 9. júla.

Everardová bola unesená, keď sa vracala z londýnskej štvrti Clapham domov do štvrti Brixton. Jej telo objavili policajti v lese neďaleko mesta Ashford v grófstve Kent. Pitva preukázala, že žena zomrela v dôsledku tlaku na krk.

Prípad šokoval Britániu a vyvolal debatu o tom, či sa ženy môžu pri večerných prechádzkach cítiť bezpečne. Mnoho žien pritom otvorene prehovorilo o osobných skúsenostiach s tým, že polícia a spoločnosť sa problému dostatočne nevenujú.

Premiér Boris Johnson reagoval prísľubom, že zvýši výdavky na bezpečnostné kamery a pouličné osvetlenie, aby sa ženy a dievčatá cítili bezpečne. Kritici však tieto opatrenia označili za zbytočné; podľa skupín bojujúcich za práva žien sa sústredia skôr na potlačenie prejavov, než na riešenie spoločenského problému. Ďalšiu vlnu nevôle vyvolal medzi Britmi zásah polície na pietnej akcii za Everardovú, ktorý viedol k demonštráciám voči navrhovanému zákonu o policajných právomociach.

Viac o téme: PolicajtúnosZnásilneniePriznanieSúd Veľká BritániaWayne CouzensSarah Everardová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu