Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Hrôza pri pátraní po nezvestnej (33): Našli telesné pozostatky, v cele skončil elitný policajt!

Sarah Everardová a Wayne Couzens Zobraziť galériu (3)
Sarah Everardová a Wayne Couzens (Zdroj: FB/Sarah Everard, profimedia.sk)

LONDÝN - Ľudské telesné pozostatky sa v stredu našli lese v anglickom grófstve Kent, kde polícia pátrala po 33-ročnej žene nezvestnej od minulého týždňa. O náleze informovala komisárka londýnskej Metropolitnej polície Cressida Dicková, ktorú citovala agentúra DPA aj stanica BBC.

Ohavný výjav v Kyjeve: VIDEO Brutálna vražda policajtky (†37), na ulici ležala dobodaná 40 ranami

VIDEO Hrôza pri pátraní
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Kirsty O'Connor/PA via AP)

Dicková dodala, že polícia zatiaľ totožnosť nájdenej obete nedokáže potvrdiť. Identifikácia si podľa jej slov vyžiada ešte nejaký čas. Telesné pozostatky objavili v lesoch v meste Ashford v grófstve Kent, približne 78 kilometrov od miesta, kde bola nezvestná žena naposledy videná.

Sarah Everardová (33) zmizla po tom, ako 3. marca po 21.00 h miestneho času (22.00 h SEČ) odišla z domu kamaráta v južnom Londýne. Naposledy ju v ten večer zachytila bezpečnostná kamera pri tom, ako kráčala po ulici, do svojho domu však už neprišla.

VIDEO Hrôza pri pátraní
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Kirsty O'Connor/PA via AP)

Polícia v stredu potvrdila, že pre podozrenie z jej únosu a vraždy zatkla príslušníka londýnskej Metropolitnej polície. Ide o Wayna Couzensa (48), ktorý mal v polícii za úlohu hliadkovať v diplomatických priestoroch. V čase zmiznutia Everardovej nebol v službe. Tohto muža zadržali okrem podozrenia z vraždy aj pre čin obnažovania sa na verejnosti, nesúvisiaci s prípadom Everardovej.

Polícia okrem neho zatkla ešte v utorok aj jednu ženu, tridsiatničku, podozrivú z napomáhania páchateľovi vraždy. "Dnešné správy o zatknutí príslušníka Metropolitnej polície pre podozrenie z vraždy Sarah vyvolali obrovský šok a hnev na strane verejnosti aj samotnej Metropolitnej polície," uviedla Dicková. "V mene všetkých svojich kolegov môžem povedať, že sme z tejto strašnej správy úplne zhrození... Našou prácou je hliadkovať v uliciach a chrániť ľudí," dodala.

Viac o téme: PolicajtObeťZadržaniePozostatkyLondýnVeľká Británia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu