Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Tragédia malého Eitana (5), ktorý prežil pád lanovky v Taliansku: Stále sa pýta na rodičov

Malý Eitan ešte nevie, že jeho rodičia zomreli.
Malý Eitan ešte nevie, že jeho rodičia zomreli. (Zdroj: profimedia.sk)

TURÍN - Stav Eitana, ktorý sa vážne zranil pri páde lanovky v severnom Taliansku, sa naďalej zlepšuje. Už prijal aj prvú ľahšiu stravu. Malý chlapec ale zatiaľ stále nevie o smrti svojich rodičov.

Zdravotný stav malého Eitana v detskej nemocnici Regina Margherita v Turíne sa zo dňa na deň zlepšuje. Päťročný chlapec je stále na jednotke intenzívnej starostlivosti, po tom ako jediný prežil nehodu lanovky v Strese na severe Talianska. Chlapec stratil rodičov, brata a prarodičov.

FOTO Chlapec (5) ako jediný prežil pád lanovky v Taliansku: Prišiel o celú rodinu! Toto ľudia nečakali

Pre zranenie hrudníka a žalúdka bol Eitan predtým kŕmený hadičkou. Ako informovali talianske médiá v nedeľu, Eitan jedol prvýkrát ľahké jedlo. Chlapec zatiaľ zostane na jednotke intenzívnej starostlivosti, oznámili lekári. Ak v nasledujúcich dňoch nebudú žiadne komplikácie, môže byť presunutý do na bežnú izbu.

Rodina v Izraeli chce žalovať prevádzkovateľa lanovky

Pri Eitanovi je jeho teta Aya. Je s ním aj jeho stará mama, ktorá pred pár dňami prišla z Izraela. Príchod Gali Pelegovej, sestry Eitanovej zosnulej matky, sa očakáva v najbližších dňoch. Nepríde len za svojím synovcom. Ako informuje správa Il Giorno, príbuzní zosnulých rodičov sa chcú súdiť so zodpovednými osobami zo spoločnosti prevádzkujúcej lanovku.

Gali Pelegová hľadá právnika, ktorý by zastupoval rodinu v budúcich súdnych konaniach. „Moja žena je zdrvená,“ povedal jej manžel Ron. "Pokúsili sa ušetriť peniaze na údržbe lanovky a teraz v dôsledku toho zomreli ľudia. Boli zničené celé rodiny. Len čo pominú najťažšie dni, odcestujeme do Talianska a budeme sa domáhať spravodlivosti.“

Eitan sa stále pýta na svojich rodičov

Eitan bol od piatku pri vedomí. Jeho teta Aya sedela pri jeho posteli a malý chlapec ju okamžite spoznal. „Ahoj teta, kde to som?“ Spýtal sa. Potom: „Kde sú mama a otec?“ Odvtedy túto otázku položil niekoľkokrát, píše Il Giorno. Ale ani jeho teta, ani psychológovia, ktorí ho liečia, mu doposiaľ nepovedali pravdu.

FOTO Záchranári prehovorili o tragickom páde lanovky v Taliansku: Dva zásadné problémy!

Ako vysvetlila odborníčka na deti Anna Oliverio Ferrarisová, Eitanovi sa musia zlé správy povedať veľmi opatrne. „Nie všetko by sa malo komunikovať počas prvého pohovoru,“ poradila psychologička. Možno by sa malo najskôr zdôrazniť, že ho otec v okamihu nárazu chránil svojím objatím, hovorí psychológ.

„Mama a otec sú teraz niekde inde, ale sú veľmi šťastní, že ste tu a chcú, aby ste zostali,“ dalo by sa povedať Eitanovi, hovorí Oliverio Ferrarisová. Mali by ste objať Eitana a hovoriť s ním jemným hlasom, aby sa dieťa cítilo v bezpečí. Neskôr môže byť na liečbu traumy použitá hra, tvrdí psychológ.

Viac o téme: ObeteSmrťRodičiaPrarodičiaTalianskoPád lanovkyEitan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu