Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Chlapec (5) ako jediný prežil pád lanovky v Taliansku: Prišiel o celú rodinu! Toto ľudia nečakali

Amit Biran so ženou Tal Pelegovou a ich deťmi Tomom a Ejtanom. Zobraziť galériu (2)
Amit Biran so ženou Tal Pelegovou a ich deťmi Tomom a Ejtanom. (Zdroj: profimedia.sk)

RÍM - Po nedeľňajšom páde kabíny lanovky pri talianskom jazere Lago Maggiore, pri ktorom zomrelo 14 ľudí, prichádzajú ponuky na pomoc pre jediného preživšieho: päťročného chlapca izraelského pôvodu, ktorý pri nešťastí prišiel o rodičov, prastarých rodičov a dvojročného brata. Marcella Severinová, starostka letoviska Stresa, kde sa nešťastie prihodilo, uviedla, že chlapca Ejtana chce adoptovať niekoľko rodín. Na jeho podporu vznikla aj peňažná zbierka.

VIDEO Kruté odhalenie po tragickom páde lanovky v Taliansku: Úmyselná hra s núdzovou brzdou!

"Volali mi tri rodiny, že sú pripravené na adopciu dieťaťa. Sú gestá, ktoré nám pripomínajú, že na svete existuje ešte veľa ľudskosti. Našťastie má chlapec ešte tetu a rodinu, ktorá ho podporuje a pomáha mu, aby prekonal túto bolesť," citovali Severinovú miestne médiá a agentúra APA.

Dieťa, ktoré leží s mnohnásobnými zlomeninami v turínskej nemocnici, sa prebudilo z umelého spánku a hovorilo so svojou tetou. Stovky ľudí sa vo štvrtok v obci Aviel na severe Izraela zúčastnili smútočnej slávnosti za manželský pár a jeho syna. Pri nešťastí zomreli praprarodičia z matkinej strany, ktorí v posledných rokoch žili v severotalianskej Pavii, kde by sa mala tryzna konať dnes.

Ceremónie v židovskom štáte sa zúčastnil aj taliansky veľvyslanec v Izraeli Gianluigi Benedetti. Pohreb označil za "dojemný".

V súvislosti s pádom lanovky bol zatknutý majiteľ firmy, ktorá lanovku prevádzkovala, a dvaja zamestnanci. Podľa prokuratúry zrejme zámerne vyradili z prevádzky jednu zo záchranných bŕzd, ktorá spôsobovala problémy. Chceli tak zachovať obnovenú prevádzku lanovky, ktorú prerušila pandémia covidu-19. Muži sú podozriví zo zabitia a neúmyselného spôsobenia hromadnej nehody.

Viac o téme: LanovkaPádAdopciaTalianskoEitan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu