Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mužovi (37) nepredĺžili nájom: VIDEO Podpálil byt s piatimi ľuďmi a bábätkom! Hrozí mu výnimočný trest

Podpálený byt v Prahe Zobraziť galériu (2)
Podpálený byt v Prahe (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - Tridsaťsedemročný muž podľa českej polície úmyselne zapálil minulú nedeľu byt na šiestom poschodí domu v Prahe, v ktorom spalo päť ľudí a mesačné dieťa. Policajtom a hasičom sa všetkých ľudí podarilo zachrániť. Kriminalisti muža obvinili zo všeobecného ohrozenia, v prípade odsúdenia mu hrozí trest odňatia slobody na 12 až 20 rokov alebo výnimočný trest. Zároveň podali podnet na jeho vzatie do väzby.

Chodkyňa pri páde stratila mobil: VIDEO Žena sa naň ulakomila! To ale netušila, čo ju čaká

Kriminalisti podľa hovorcu Jana Daněka zistili, že požiar založil jeden z nájomníkov bytu, s ktorým v ten deň prenajímateľ ukončil kvôli jeho nevhodnému správaniu možnosť ubytovania. "Podľa všetkého sa ale v noci do bytu vrátil a za použitia horľaviny založil oheň v predsieni, hoci vedel, že v byte spí niekoľko ľudí, ide o šieste poschodie a ľudia nebudú mať možnosť úniku," uviedol hovorca.

Mužovi (37) nepredĺžili nájom: Podpálil byt s piatimi ľuďmi a bábätkom! Hrozí mu výnimočný trest (Zdroj: Polícia ČR)

Udalosť sa stala minulú nedeľu v Prahe 10 skoro ráno. V čase príchodu záchranných zložiek stúpal z okien bytu čierny dym a na balkóne stálo niekoľko ľudí, ktorí volali o pomoc. Policajti vykopli dvere bytu a snažili sa dostať von všetkých ľudí, v čom im pomohol jeden z hasičov za použitia dýchacie techniky, opísal Daněk.

Podozrivý muž
Zobraziť galériu (2)
Podozrivý muž  (Zdroj: Polícia ČR)

Vlani v auguste sa skončil podobný prípad v Bohumíne na Karvinsku tragicky, zomrelo 11 ľudí. Polícia z viacnásobnej vraždy obvinila vtedy 54-ročného muža. Priznal sa, jeho motívom boli spory v rodine. Obvinený nezvládol fakt, že ho manželka opustila a nasťahovala sa do bytu, kde býval jej syn s družkou a synom. Práve tento byt muž 8. augusta popoludní zapálil. Vnútri sa konala oslava narodenín a bolo tam 15 ľudí. Vyšetrovanie sa skončí pravdepodobne až v lete, kriminalisti ešte čakajú na znalecké posudky. Mužovi tiež hrozí až výnimočný trest vrátane doživotia.

Viac o téme: BytPožiarPolícia Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu